RETRO RÁDIÓ

A látványos kudarc után megvigasztalják magukat: a Gyurcsány házaspár luxusnyaralásra utazott

Gyurcsány Ferenc és felesége Dobrev Klára a sikertelen baloldali gyűlés másnapján váratlanul a világ milliárdosainak kedvenc szigetére utazott.Megosztás
Szerző: metropol
2021.10.26. 11:58
csalódás

A Ripost értesülése szerint október 24-én a déli órákban a világ milliomosainak luxusszigetére, Szardíniára utazott a Gyurcsány házaspár.

A Ripost úgy tudja, hogy Gyurcsány és Gyurcsányné legalább egy hetet tölt a híres-hírhedt Smaragd-parton, ahol szinte mindennapos, hogy egy-egy oligarcha bérbe vesz egy egész öblöt, a luxusszálloda összes szobájával és alkalmazottjával együtt.

Ez a legdrágább golfklubok, magánrepterek és kikötők világa, ahol egy szállodai szoba ára egy napra akár 3000-4000 dollár, vagyis akár 1 millió forint körül lehet. A turisztikai ipar ezt tartja Európa legdrágább helyszínének. Itt természetesen jelen vannak a világ legdrágább áruházai, például a londoni Harrods.

Harrods

A lap értesülése szerint egyenruhás sofőr és egy BMW X7-es terepjáró várta Gyurcsányékat a repülőtéren, akik innen hajtattak egy előre kibérelt luxusvillába.

Ilyen egy luxusvilla Szardínia szigetén

Az utazás időpontja további kérdéseket is felvet, hiszen mindketten munkaidőben utaztak el Szardínia szigetére. Gyurcsánynak ezekben a napokban magyar Országgyűlésben, míg feleségének, aki az Európai Parlament alelnöke, Brüsszelben lett volna helye. Mindez persze elmondható azokra a hetekre, sőt hónapokra is, amit Gyurcsányné idehaza kampányolással töltött, miközben Brüsszelben is felvette a fizetését.

A DK elnökének, legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján, több mint 823 millió forintnyi vagyona volt értékpapírszámlán. Gyurcsánynak ezenkívül van még egy több mint 2,4 millió forintnyi követelése is. Gyurcsánynak van még egy 225 millió forintos lakásvásárlási előlegkövetelése is, ami azt jelentheti, hogy lakást vásárol, és előlegként ennyit már ki is fizetett. Összességében tehát több mint 1 milliárd forintnyi vagyona volt tavaly a bukott kormányfőnek. Ezzel párhuzamosan pedig az Altusból tavaly több mint 55 millió forintnyi osztalékot vett ki. 2019-ben még csak 962 millió forintnyi vagyona volt a bukott kormányfőnek, tehát egy év alatt több mint 100 millió forinttal gazdagodott. Gyurcsány Ferenc DK-elnök felesége az európai parlamenti képviselők többségéhez hasonlóan havi nettó hétezer eurós bérezésben részesül az Európai Parlament (EP) büdzséjéből, amit természetesen az európai polgárok által befizetett adókból fedeznek. Mivel Dobrev az EP egyik alelnöke, ezen tisztséggel összefüggésben havi kilencszáz eurós költségtérítés is jár neki. Minden, Brüsszelben és Strasbourgban töltött munkanapért körülbelül háromszáz eurós napidíjat is fizet az unió, s a képviselőnő utazási költségeit is megtéríti. Összességében tehát havonta minimum tízezer eurót, azaz legalább három és fél millió forintot keres az EU-ban.

 

Ezeket olvastad már?
Tordai Bence megerősítette, a baloldal továbbra is szállítana fegyvereket Ukrajnába

Tordai Bence megerősítette, a baloldal továbbra is szállítana fegyvereket Ukrajnába

Deutsch Tamás: A brüsszeli bürokrácia bizonyítékát adta, hogy Magyarországot politikai okokból támadják

Deutsch Tamás: A brüsszeli bürokrácia bizonyítékát adta, hogy Magyarországot politikai okokból támadják

A magyarok békét akarnak, de nem látják a háború végét

A magyarok békét akarnak, de nem látják a háború végét

István bá megmondja! Meglepő mit mondott a lakótelep hangja a 13. havi nyugdíjról – Videó!

István bá megmondja! Meglepő mit mondott a lakótelep hangja a 13. havi nyugdíjról – Videó!

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás