RETRO RÁDIÓ

Jobban aggódnak a kiskorút nevelő szülők

A tarsadalomkutato.hu friss kutatásból kiderült, hogy a 18 év alatti gyermeket nevelő szülők és nagyszülők nagy százakéban egyet értenek a kormány gyermekvédelmi törvényével.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.08.02. 09:07
törvény

A 18 év alatti gyermeket nevelő szülők és nagyszülők 71 százaléka ért egyet a kormány gyermekvédelmi törvényének azon passzusával, amely az LMBTQ népszerűsítését tiltaná a gyerekeknek, a gyermeknélkülieknek csak 62 százaléka.

A gyermekvédelmi törvény egyik legnagyobb felháborodást kiváltó paragrafusa a liberális körökben az LMBTQ-ideológia népszerűsítésének vagy médiamegjelenítésének tiltása volt a gyermekek számára. A nyugati szórakoztatóipar és a döntéshozók ugyanis a 18 év alattiak „helyes” nevelését is fontosnak tartja, és legszívesebben uniós szinten szabályozná.

Ezzel a szigorú, a liberális korszellemmel ellentétes tiltással (a homoszexualitásra vonatkozóan) a felnőtt magyarok kétharmada (67 százalék) egyetért a Társadalomkutató közvélemény-kutatása szerint, s csak kevesebb mint a negyedük (23 százalék) nem – írták a tarsadalomkutato.hu oldalán.

Forrás: tarsadalomkutato.hu

A kormány által kezdeményezett népszavazáson minden felnőtt magyar állampolgár szavazhat, de mégis érdekes, hogy az érintett körnek, a 18 év alatti gyermeket nevelő szülőknek és nagyszülőknek van-e különvéleménye. A teljes minta 54 százaléka nevel kiskorút, s az ő körükben 71 százalékos, tehát valamivel magasabb a tiltással való egyetértés. Ezzel szemben a teljes minta 46 százalékát kitevő, 18 év alatti gyermeket nem nevelőknek csak a 62 százaléka helyesli a törvény tiltását.

Összességében elmondható, hogy a gyermekei számától és korától függetlenül a felnőtt magyarok egyértelmű többsége egyetért azzal, hogy a homoszexualitást nem szabad a médiában népszerűsíteni vagy megjeleníteni a gyermekek számára. Érthető okokból a kiskorút nevelő szülők és nagyszülők egyetértése a legerősebb.

A Társadalomkutató 2021 nyarán publikálta a 2020-as „Magyar fiatalok” ifjúságkutatási gyorsjelentését. A magyar szociológiai műhely fontos társadalmi és közéleti kérdések megítélését vizsgálja egy-egy releváns társadalmi csoportban. A kutatási eredmények nyilvánosak – írták.

 

Ezeket olvastad már?
Február 18. - ezt a dátumot írja be a naptárába

Február 18. - ezt a dátumot írja be a naptárába

Február 5-én életbe lép az Európai Unió olajembargójának második fázisa - Videó!

Február 5-én életbe lép az Európai Unió olajembargójának második fázisa - Videó!

Novák Katalin: Isten éltesse a ma 75 éves Kern Andrást! - Fotó!

Novák Katalin: Isten éltesse a ma 75 éves Kern Andrást! - Fotó!

Nyitrai Zsolt: Szövetségben a bélyeggyűjtőkkel

Nyitrai Zsolt: Szövetségben a bélyeggyűjtőkkel

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás