RETRO RÁDIÓ

Deutsch Tamás Cseh Katalin ügyében az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordult

Az Európai Uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt kíván bejelentést tenni Deutsch Tamás.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.08.10. 11:23
vizsgálat

Újabb hatóságnak ad feladatot az a botrány, amely a Momentum európai parlamenti képviselője, Cseh Katalin körül alakult ki a napokban.

Mint arról a Magyar Nemzet a napokban beszámolt, a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordult, és jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt feljelentést tett. Lépését lapunknak Tényi akkor azzal magyarázta, hogy a különböző lapokban megjelent oknyomozó anyagok azt támasztják alá, hogy a Cseh Katalinékhoz kapcsolható nagyjából fél tucat vállalkozásból álló céghálózat tagjai egy helyen, egy időben, ugyanazon uniós forrás elnyerésére játszhattak össze. A vállalkozások összesen közel 4,8 milliárd forint uniós pályázati pénzhez jutottak az évek során.

Most Deutsch Tamás Európai parlamenti képviselő posztolt arról, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordult.

Deutsch Tamás posztjában leírja többek között azt, hogy az Európai Uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt kíván bejelentést tenni az Európai Csalás Elleni Hivatalnál.

Az ügyben Cseh Katalin európai parlamenti képviselő érintett, ugyanis a Pannónia Nyomda Kft-nek 2013. január 25. és 2018. január 10. között ügyvezetője volt„ - írja a képviselő.

Mint fogalmaz, az OLAF illetékes az ügy kivizsgálásában, hiszen a Cseh Katalin által vezetett cég uniós forrásokra pályázott 2016-ban.

A szándékos megtévesztés gyanúja fennáll abban a vonatkozásban is, hogy az említett cégek névleg aszerint helyezték át telephelyüket a közép-magyarországi régióból más magyarországi régióba, hogy minél több uniós forráshoz juthassanak. További összefonódások és visszaélések gyanúja merül fel egyes pályázatok benyújtása kapcsán, ugyanis a céghálózathoz (azonos címen bejegyzett) kapcsolódó cégek együttesen pályáztak oly módon, hogy egyértelműen a Pannónia Nyomda Kft.-t segítsék hozzá a közbeszerzések elnyeréséhez.

Ezeket olvastad már?
Szijjártó Péter: Magyarország segélyszállítmányt küld a földrengés szíriai károsultjai számára

Szijjártó Péter: Magyarország segélyszállítmányt küld a földrengés szíriai károsultjai számára

Kocsis Máté: Válasz finn politikusok és állampolgárok megkereséseire

Kocsis Máté: Válasz finn politikusok és állampolgárok megkereséseire

Így akarják megbüntetni Magyarországot

Így akarják megbüntetni Magyarországot

Újra csökkenek az árak

Újra csökkenek az árak

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás