A fitnesz történelme: csak a legműveltebbek tudják megmondani, mi látható ezen a 10 különleges képen

Ép testben ép lélek – régi mondás, ám ma is igaz.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.13. 18:15
fitnesz retró kvíz

Kár lenne tagadni, hogy már évtizedekkel ezelőtt is foglalkoztatta az embereket, hogyan érhetik el a kívánt alakot. Így maradtunk fittek és frissek. Mozgasd meg az elméd a Fanny magazin által összeállított kvízjátékkal!
 

1.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
1. Ekkortájt a női ideál az olyan hollywoodi ikonokhoz igazodott, mint Marilyn Monroe. Rémlik önnek, hogy ő milyen méretekkel rendelkezett?
2.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
2. A 20 filléressel működő utcai mérlegek a nyolcvanas évekre tűntek el a magyar terekről. Mit gondol, mikor állították fel az első ilyen szerkezeteket?
3.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
3. Valószínűleg nem csak az ugróiskolának köszönhette a sokak által irigyelt alakját ez az ismert magyar manöken, de ahogy a fotó is bizonyítja, mozogni bárhol, bármikor lehet. Felismeri őt?
4.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
4. Az asztaliteniszt a megjelenésekor úriemberekhez méltó testmozgásnak tartották, nem véletlen, hogy nálunk is elterjedt. Tudja, honnan indult a sportág jelenlegi formája?
5.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
5. Az állami támogatásoknak köszönhetően egyre több sportlétesítmény is épült, amelyeken konditermeket alakítottak ki. Vajon mikor rendezték az első hazai fekvenyomó versenyt?
6.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
6. Ma már keresni kell a lengőteke pályákat, ám ekkoriban szinte minden közösségi helyszínen felállították az ikonikus fa bábukat. Fel tudja idézni, hány darabra volt szükség a játékhoz?
7.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
7. Nincs is jobb, mint összekötni a testmozgást a szórakozással! 1985-ben hozzánk is megérkezett a görkoris diszkó, 1986-ban pedig az Első Országos Görkorcsolyás Diszkótáncverseny. Hol tartották ezeket?
8.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
8. Az évtized meghatározó divatja volt az aerobik. Mit súg a memóriája, ki volt a mozgásforma egyik legismertebb hazai meghonosítója?
9.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
9. A modellkarrierje után Bíró Ica a magyar fitneszszakma egyik meghatározó alakjává vált. Mi volt a címe az első könyvének, amelyben a mozgást és az egészséges táplálkozást hirdette?
10.
Kvíz kérdést ábrázoló kép.
10. Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a futás, de maratont például már 1984-ben is szerveztek a fővárosban. Hány célba érkezőt regisztráltak ekkor?

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás