Egyre magasabb fokozatra kapcsol a nyár: pokoli, ami jön

Lehet, napokon belül visszasírjuk az esőt?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.11.
hőség másodfokú riasztás nyár

Továbbra is tombol a tűzforró nyár, a csúcshőmérséklet több, egymást követő napon is 39 fok lehet a jövő héten! A HungaroMet veszélyjelzése alapján a következő napokban is másodfokú riasztás lesz érvényben a dél vármegyékben magas középhőmérséklet miatt. Ezt azt jelenti, hogy a következő három napban a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna vármegyében, kedden és szerdán pedig Békés vármegyében is.

Sad,Woman,Fanning,And,Sweating,Suffering,A,Heat,Stroke,On
(Fotó: Shutterstock – Képünk illusztráció)

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn sok napsütés valószínű kevés gomolyfelhővel. Nem lesz továbbra sem csapadék. 34-35 fok körüli kánikula ígérkezik.
Kedden igazi strandidőre van kilátás sok napsütéssel, eső nélkül. Az Alföldön már forró lesz a levegő, akár 37-39 fok is lehet.
Szerdán a napsütés mellett , és főleg a Dunántúlon már kitörhet zivatar. A keleti szél többfelé megélénkül. 33-39 fokos hőség valószínű.
Csütörtökön tovább tombol a forró nyári idő, kis esély van frissítő zivatarra. Az ÉNy-i szél megélénkül. Egyelőre marad a 35 fok körüli tikkasztó meleg.
 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás