Pokoli hőség: ezen a napon megdőlhet az országos abszolút maximum hőmérsékleti rekord

A HUngaroMet jövő hétre 42 fokot jósol. Ha bejön, megdől az országos abszolút maximum hőmérsékleti rekord!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.13.
kánikula Nyár 2024 zivatar

Pokoli az idei nyár! Bár eredetileg pénteken véget ért volna, a következő napok forróságára való tekintettel július 18-a éjfélig meghosszabbították a szociális ellátásra vonatkozó úgynevezett vöröskódot. Hogy mire is számíthatunk a hétvégén, illetve a jövő hét első napjaiban? Elképesztő csúcsértékekre! A HungaroMet 2024. július 16-ára, keddre 42 fokot jósol. Ha bejön, megdől az országos abszolút maximum hőmérsékleti rekord, melyet 2007. július 20-án Kiskunhalason mértek: 41,9 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála!

Akár 42 fok is lehet Magyarországon, ami hőmérsékleti abszolút maximum rekordot jelentene (Fotó: met.hu)

A nappali és az éjszakai forróság sokak számára elviselhetetlen mértékű. Aki teheti, ventilátorral vagy légkondival küzd a hőség ellen.

sablon, forróság, perzselő hőség, kánikula, időjárás, napsütés, meleg, nap, ventillátor,
Sosem volt még ilyen jóbarát a ventilátor és a légkondi (Fotó: Shutterstock)

Ilyen idő vár ránk a következő napokban – jöjjenek a részletek a Köpönyeg.hu meteorológiai portál prognózisa alapján! 

Szombaton a sok napsütés után délután gomolyok képződnek, de csak elszórtan fordulhat elő zivatar. Az ÉNy-ira forduló szél megélénkül. 35 és 41 fok közötti országos forróság lesz!
Vasárnap a perzselő napsütés mellett magasra törnek a gomolyok, és főleg keleten törhet ki zivatar. Marad a rekkenő hőség 35-40 fokkal.
Hétfőn és kedden szinte zavartalan napsütés ígérkezik, kizárt a csapadék. Nem lesz enyhülés, folytatódik a 35-41 fokos, országos forróság.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás