Ha nem akarsz sziruppal ízesített kávét inni.
Nagyon finomak tudnak lenni a vendéglátóhelyeken a különböző szezonális ízesítésű latték, de nekem mindegyikben túl sok a cukor, és a mesterséges szirup. Mi van, ha én igazi sütőtőkkel innám? Az otthoni elkészítéshez kapóra jött Borbás Marcsi receptje, amit itt közlünk. Ha pedig a cukrot is kihagynád, a Tippben ott az én verzióm.
Borbás Marcsi: Sütőtökös latte
3-4 ek. sült tök
1 kk. méz
1 kk. fahéj
1 kk. szerecsendió
1 kk. szegfűszeg
1 kk. őrölt gyömbér
1 adag eszpresszó
250 ml tej
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőtököt felszeleteljük, és pici cukorral megszórva puhára sütjük. Ezután a sütőtököt a fűszerekkel és egy kis tejjel együtt krémesre turmixoljuk. Főzünk egy eszpresszót, majd a püréhez öntjük. Habosított meleg tejjel elkeverjük.
Borbás Marcsi receptje után szabadon kipróbáltam én is a saját, mentes sütőtökös lattémat. Az én verziómban sült sütőtök van a pohár alján, erre jön a habosított (növényi) tej, majd egy kis felvert (növényi) tejszínhab. Erre locsolom rá a forró, cukor nélküli kávét. Mesés... A legjobb receptek azok, amik beindítják a magunk kreativitását. Próbálkozzatok bátran!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre