Ribárik Orsolya hétgyermekes édesanyaként tökélyre fejlesztette a gyorsan elkészíthető, kiadós és finom egytálételek repertoárját, amelyből ezúttal a vadászkáposzta receptjét osztotta meg velünk.
„Én csak nagy adagokban gondolkodom, alapból kilencen vagyunk, és gyakran előfordul, hogy beugrik egy-egy ismerős, ráadásul nem egyedül. Aki kevesebb főre főz, ossza a mennyiségeket arányosan” – javasolja Ribárik Orsolya, aki csillagász, ha épp nem a gyerekeivel foglalkozik.
20 dkg kenyérszalonna
0,5-1 kg száraz füstölt kolbász
5 dl tejföl
só
pirospaprika
A káposztát én szeletelem, méghozzá nem is apróra. Besózom, kicsit állni hagyom. A szalonnát felkockázom és megpirítom, amikor engedett a zsírjából, hozzáadom a kolbászkarikákat, és egy picit együtt is olvasztom. Rárakom a kicsavart káposztát, és együtt megpárolom. Mielőtt a káposzta teljesen megpuhulna, a tejfölbe belekeverem a pirospaprikát, és leöntöm vele, még egyet forralok rajta, és kész az ebéd!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre