Caza, ahol élmény az étkezés!

Megnyílt az első olyan étterem Budapesten, ahol igazi, kaliforniai recept alapján készül a pizza. Ráadásul a fővárosban itt ehetünk egyedül Beyond márkájú műhússal pizzát is. A József Attila utcai Caza Pizzabarban a négyszögletű pizzák – a liszttől a mozzarelláig és a termelőktől vett húsáruig – mind hazai alapanyagból készülnek, a friss San Marzano paradicsom kivételével.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.02.20.
V. kerület Caza Pizzabar

„A Caza küldetése, hogy a táplálék mellé élményt is adjon. Akármennyire is rohannak az emberek, az étkezésnek meg kell adni a módját, az alatt az idő alatt csak az ízek körül forogjon az ember feje” – vallja Alex Hemingway alapító, George F. Hemingway fia, aki amikor ideje engedi, maga is beáll a pultba pizzát készíteni.

Frissen a sütőből - nincs is mikro Fotó: Metropol/NZ

A nyugati parti hullámokat idézi a látványkonyhát dekoráló hatalmas szörfdeszka is, mely rögtön megragadja a vendégek figyelmét. A hagyományos, kerek, cikkszeletekben árult pizzák mellett háromféle speciális szögletes pizzát kínálnak.

Nem használnak mirelitet semmiből Fotó: Metropol/NZ

Ezeket nem csak formájuk különbözteti meg a többitől, hanem a hidegvizes eljárással, lassan kelesztett tészta is, melyben a liszt értékes összetevői jobban megmaradnak, egyszerre tud kívül ropogós és belül omlós lenni, így könnyebb és ízletesebb végeredményt adva sütés után. A mozzarellát rendhagyó módon még azelőtt felrakják a tésztára, hogy rákerülne a szósz, ráadásul így nem ég meg, jobban összeérik a szósszal és a tésztával sütés közben.

Jó étvágyat Fotó: Metropol/NZ

A Caza saját pepperonit használ, és friss, San Marzano paradicsomból készül a szósz is, amit választástól függően több rétegben, a diszkréten pikánstól a pokoli csípősig kérhetnek a vendégek. Természetesen gondoltak a vegán életmódúakra is az elsősorban növényi alapú sajttal és zöldségekkel díszitett, Milk fantázianevű pizzával, de a húsimádók is megtalálják a számításukat a Trip pizzában, melyet három réteg pepperoni kolbász fed. Budapesten először a Caza kínál Beyond márkájú műhússal pizzát, ezt a Napa névre hallgató négyszögletes Signature pizzában próbálhatják ki a vendégek.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás