Egy igazi cukrászdában a minőségi sós süteménynek éppúgy helye van, mint az édesnek. Ezt vallják a pandémia után újranyitott Kossuth Lajos utcai Augusztban is, ahol az új évkezdésre éppen sós különlegességeiket ajánlják.
A fokozatosan újraéledő belvárosban mind a helyiek, mind a külföldi látogatók örömmel veszik, hogy akár egy reggelire, akár délutáni teasüteményezésre is betérhetnek ismét a Kossuth Lajos utcai Augusztba. Itt, természetesen a sós süteményekre is igaz Auguszt Olga alapszabálya: „Nálunk minden vajból készül, vajból és nem margarinból!”
Találunk itt sima vajas pogácsát, annak élesztős változatait krumplist és töpörtyűst, valamint az ugyancsak pogácsatésztából álló, és kockákra vágott tökmagos, vegyes magos, sajtos teasüteményeket. A teasütemények közül a nagy kedvenc a képviselőfánk-tésztából készített és sajtkrémmel töltött sajtos fánkocska. A kínálatból nem hiányzik a hajtogatott hájas tésztájú sajtos-mandulás rudacska stangli, és a vajas, köményes, vagy sajtos pálcikák sem. A hasékból ötféle választék van: sajtos, spenótos, káposztás, gombás és sonkás.
Ha egy reggelire vágyunk, akkor akár a különleges quiche-ek közül, akár a frissen sült és szendvicsnek elkészített croissant-ból válogathatunk. A quiche-ből a spenótos-lazacos és a paradicsomos-mozzarellás az alap, de ha szerencsénk van, kifoghatjuk a diós-kéksajtos-zellerszálas különlegességet is. Mindezek a finomságok a Budán élők számára is elérhetők a Sasadi úti Auguszt Pavilonban.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre