Kezdjük Auguszt-sóssal az új évet!

Egy igazi cukrászdában a minőségi sós süteménynek éppúgy helye van, mint az édesnek. Ezt vallják a pandémia után újranyitott Kossuth Lajos utcai Augusztban is, ahol az új évkezdésre éppen sós különlegességeiket ajánlják.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.01.08.
V. kerület XI. kerület Auguszt sósak

A fokozatosan újraéledő belvárosban mind a helyiek, mind a külföldi látogatók örömmel veszik, hogy akár egy reggelire, akár délutáni teasüteményezésre is betérhetnek ismét a Kossuth Lajos utcai Augusztba. Itt, természetesen a sós süteményekre is igaz Auguszt Olga alapszabálya: „Nálunk minden vajból készül, vajból és nem margarinból!”

Auguszt-sóskülönlegességek Fotó: Metropol/FE
Sajtos fánkocska, teasütemény, hassé Fotó: Auguszt

Találunk itt sima vajas pogácsát, annak élesztős változatait krumplist és töpörtyűst, valamint az ugyancsak pogácsatésztából álló, és kockákra vágott tökmagos, vegyes magos, sajtos teasüteményeket. A teasütemények közül a nagy kedvenc a képviselőfánk-tésztából készített és sajtkrémmel töltött sajtos fánkocska. A kínálatból nem hiányzik a hajtogatott hájas tésztájú sajtos-mandulás rudacska stangli, és a vajas, köményes, vagy sajtos pálcikák sem. A hasékból ötféle választék van: sajtos, spenótos, káposztás, gombás és sonkás.

Quiche Auguszt-módra Fotó: Auguszt

Ha egy reggelire vágyunk, akkor akár a különleges quiche-ek közül, akár a frissen sült és szendvicsnek elkészített croissant-ból válogathatunk. A quiche-ből a spenótos-lazacos és a paradicsomos-mozzarellás az alap, de ha szerencsénk van, kifoghatjuk a diós-kéksajtos-zellerszálas különlegességet is. Mindezek a finomságok a Budán élők számára is elérhetők a Sasadi úti Auguszt Pavilonban.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás