Ennek az almás lepénynek a receptjét Marton Erika osztotta meg velünk, hogy sportolás után vagy napi nasiként egy szénhidrátszegény édességet kínáljon.
„Együtt tornázunk páran egy ismerősnél, és a mozgás után jólesik bekapni egy falat finomságot, amitől persze nem szedjük kapásból vissza azt a kalóriát, amit ledolgoztunk. A múltkor ezzel a köleslisztből készült lepénnyel leptem meg a lányokat. Tetszett nekik” – mondta Erika lapunknak.
20 dkg kölesliszt
10 dkg vaj vagy kókuszzsír
2 tojás
2 nagy hámozott alma (nagy lyukú reszelőn lereszelve)
fél citrom leve és héja
édesítés (3 kanál méz vagy cukor/eritrit)
fahéj
2 evőkanál kókuszreszelék (választható)
kevés növényi tej hígításhoz, ha kell
A köleslisztbe beleütöm a 2 tojást, hozzáteszem a zsiradékot (puhán), az édesítőt, a reszelt almát, citrom levét és a reszelt héját, a kókuszreszeléket, ízlés szerint fahéjat szórok bele. Ezek után kézi habverővel összekeverem a masszát. Ha szükséges, kevés növényi tej hozzáadásával palacsintatészta-állagúra hígítom. Amíg egy közepes nagyságú kerek vagy téglalap formájú tepsit kivajazok, beteszem a masszát pár percre a hűtőbe. Alul-felül közepes hőfokon bekapcsolom a sütőt, beleöntöm a tésztát a tepsibe, és aranybarnára sütöm. Azon melegében a legfinomabb, de hűtőben tartva napok múlva is kellemes csemege.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre