Itt a finom köleses-almás nasi – olvasónk receptje alapján

Ennek az almás lepénynek a receptjét Marton Erika osztotta meg velünk, hogy sportolás után vagy napi nasiként egy szénhidrátszegény édességet kínáljon.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.05.24.
recept

„Együtt tornázunk páran egy ismerősnél, és a mozgás után jólesik bekapni egy falat finomságot, amitől persze nem szedjük kapásból vissza azt a kalóriát, amit ledolgoztunk. A múltkor ezzel a köleslisztből készült lepénnyel leptem meg a lányokat. Tetszett nekik” – mondta Erika lapunknak.

Marton Erika gyakran készít köleses almást (Olvasói fotó)

Hozzávalók

20 dkg kölesliszt

10 dkg vaj vagy kókuszzsír

2 tojás

2 nagy hámozott alma (nagy lyukú reszelőn lereszelve)

fél citrom leve és héja

édesítés (3 kanál méz vagy cukor/eritrit)

fahéj

2 evőkanál kókuszreszelék (választható)

kevés növényi tej hígításhoz, ha kell

Nem gyorsan felszívódó nasi (Olvasói fotó)

Elkészítés

A köleslisztbe beleütöm a 2 tojást, hozzáteszem a zsiradékot (puhán), az édesítőt, a reszelt almát, citrom levét és a reszelt héját, a kókuszreszeléket, ízlés szerint fahéjat szórok bele. Ezek után kézi habverővel összekeverem a masszát. Ha szükséges, kevés növényi tej hozzáadásával palacsintatészta-állagúra hígítom. Amíg egy közepes nagyságú kerek vagy téglalap formájú tepsit kivajazok, beteszem a masszát pár percre a hűtőbe. Alul-felül közepes hőfokon bekapcsolom a sütőt, beleöntöm a tésztát a tepsibe, és aranybarnára sütöm. Azon melegében a legfinomabb, de hűtőben tartva napok múlva is kellemes csemege.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás