Homlok Julianna olvasónk küldte el egyszerű, egészséges és jól bevált receptjét, amelynek elkészítését saját maga kísérletezte ki.
– Gyermekkoromban én sem szerettem ezt az ételt, de így elkészítve unokáimnak is igazi csemege. Rántott csirkecombhoz már szívesebben eszik, mint a hagyományos köreteket.
1 kg sárgarépa (fél vagy negyed karikára aprítva)
40 dkg zöldborsó
1-2 karalábé (apró kockára vágva)
1 petrezselyemgyökér vastag része (aprítva)
1 nagy fej hagyma
0,5 dl olaj
4-5 dl tej
1 csomó petrezselyem (a szárát is beleaprítva)
2 evőkanál liszt (vagy étkezési keményítő)
só
Az olajon folytonos kavarással megdinsztelem a répát, míg kiadja aranysárga színét. Hozzáadom a hagymát (néhány percet azzal is dinsztelem), utána a petrezselyemszárat, borsót, karalábét, fehér répát, ha van újhagymaszár, az is mehet bele karikára vágva. Felöntöm annyi vízzel, hogy épp csak lepje, megsózom, és fedő alatt puhára főzöm. A tejbe turmixolom a lisztet, és hozzáadom a zöldségekhez. Kavargatva felrottyintom. Elzáráskor teszem bele az aprított petrezselyemzöldet. Finom hozzá a rántott csirke, natúr szelet vagy pecsenye. Jó étvágyat!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre