Sült tőkehal – recept szicíliai ízeket kedvelő olvasónktól

Ennek az egyszerű, könnyű és gyorsan elkészíthető halas vacsorának a receptjét Bakonyi Viktor osztotta meg velünk. Olvasónk a szicíliai és olasz konyha rajongója, de szívesen kísérletezik az idehaza is olcsóbban elérhető alapanyagokból varázsolható finom ételekkel is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.24.
recept

„Szeretem a halat (is). Izgalmas, ízgazdag, egészséges. Nem beszélve arról, hogy egy pohár, jól eltalált száraz borral tálalva nem is kell ennél jobb vacsora. Próbálják ki! Egészségükre!” – írta a recept mellé Viktor.

Sült tőkehal petrezselymes burgonyával (Olvasói fotó)

Hozzávalók 2 főre

40 dkg tőkehalfilé

1/4 teáskanál só

1 evőkanál frissen facsart citromlé

kevés őrölt cayenne bors

másfél evőkanál olívaolaj

1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Bakonyi Viktor fehér borral ajánlja (Olvasói fotó)

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. A tőkehalfilét a tepsibe tesszük, óvatosan meglocsoljuk az olívaolajjal, majd a citromlével. Sózzuk és borsozzuk. A hal vastagságától függően 10-12 percig sütjük. Tálaljuk főtt krumplival és díszítsük petrezselyemmel!









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás