Ennek az egyszerű, könnyű és gyorsan elkészíthető halas vacsorának a receptjét Bakonyi Viktor osztotta meg velünk. Olvasónk a szicíliai és olasz konyha rajongója, de szívesen kísérletezik az idehaza is olcsóbban elérhető alapanyagokból varázsolható finom ételekkel is.
„Szeretem a halat (is). Izgalmas, ízgazdag, egészséges. Nem beszélve arról, hogy egy pohár, jól eltalált száraz borral tálalva nem is kell ennél jobb vacsora. Próbálják ki! Egészségükre!” – írta a recept mellé Viktor.
40 dkg tőkehalfilé
1/4 teáskanál só
1 evőkanál frissen facsart citromlé
kevés őrölt cayenne bors
másfél evőkanál olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. A tőkehalfilét a tepsibe tesszük, óvatosan meglocsoljuk az olívaolajjal, majd a citromlével. Sózzuk és borsozzuk. A hal vastagságától függően 10-12 percig sütjük. Tálaljuk főtt krumplival és díszítsük petrezselyemmel!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre