Vodka, fetasajt, instant kávé...na de mi a közös bennük?





Az egyik legmeglepőbb dolog, amit 2020-ban megtanultunk, az, hogy a TikTok mennyire sokoldalú lehet. A közösségi média platform számtalan hashtagnek ad otthont, köztük a legínycsiklandóbb recepteknek is. A #FoodTikTok, #foodrecipe, #ChefsofTikTok és #RecipesofTikTok mind olyan ötleteket tartalmaz, amelyek könnyen elkészíthetők, és veszélyesen finomak.



Megosztás
Szerző: Kobzi Kitt
Létrehozva: 2021.03.16.
recept TikTok

Aki ismerős ezen a platformon, annak nem okoz meglepetést, ha eláruljuk, melyek a legtrendibb ételek és italok jelenleg. A népszerűségét annak köszönheti, hogy szórakoztató csavarral gazdagították az ismert ételeket egy olyan időszakban, amikor az izgalom és az újdonság nehezen volt elérhető.

Lépésről lépésre végigkövethetjük az étel útját, ugyanis nem csak elkészítik, nem csak kóstolják őket a TikTokon, de néha maga Gordon Ramsey sztárszakács is értékeli őket. Bárki ételére lecsaphat, és onthatja a kritikákat, a felhasználók pedig odáig vannak a séf nyers stílusáért.

Fotó: Tiktok

Addig egye, amíg lehet!

Emiatt a recept miatt a boltok lassan kezdenek kifogyni fetasajtkészleteikből. A TikTokon már több mint 700 millió megtekintést kapott a #fetapasta ! #hűha

Egyszerű de nagyszerű, és nagyjából 30 perc alatt kész is van.

Ami kell hozzá:

1 kocka fetasajt (150 dkg),

egy jó nagy adag koktélparadicsom,

3-4 gerezd fokhagyma,

ízlés szerint só, bors,

olívaolaj,

tészta (fusilli).

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A megmosott koktélparadicsomokat egy tálba tesszük, majd sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk. A tál közepére csinálunk egy kis helyet a fetasajtnak, majd belehelyezzük. Szintén sózzuk, borsozzuk, majd erre is öntünk olívaolajat. A 3-4 gerezd fokhagymát szétszórjuk a tálban. Mehet is a sütőbe 30 percre!

Amíg sül, addig kifőzzük a tésztát. Bármilyenféle, bármilyen formájú tészta jöhet; mi a fusillit ajánljuk.

A 30 perc leteltével kivesszük a sütőből. Egy villa segítségével szétnyomkodjuk a fetasajtot, a paradicsomot és a fokhagymát, így egy szószos állagot kapunk. Hozzáöntjük a kifőtt tésztát, elkeverjük, és már tálalható is.

Mi kipróbáltuk, imádtuk!

Olasz tészta – olasz hangolódás: A Barilla létrehozott egy Spotify-fiókot azért, hogy addig se unatkozzon, amíg a tésztája elkészül. Frappánsan a fussili, spaghetti és linguine elnevezést kapták a listák, melyekben olyan hosszúak a lejátszandó számok, ameddig főzni kell a tésztát. 11 percnyi zenehallgatás? Kész is a fusilli.

Krémes reggelek

Kezdd jól a napot ezzel a könnyed finomsággal. Tavaly óta megállíthatatlanul pörög a dalgona kávé.

Ami kell hozzá:

2 evőkanál instant kávé,

2 evőkanál cukor,

2 evőkanál forró víz,

a végén ízlés szerint tej és jég.

Az instant kávét vízzel és cukorral kell habbá verni. A TikTokon 5 percet írnak ehhez, viszont addig ne adjuk fel, amíg tojáshabhoz hasonló állagú krémet nem kapunk. Egy pohárba tegyünk pár szem jégkockát, öntsünk rá ízlés szerint tejet, majd kanalazzuk rá az elkészített habot. Hihetetlen gyors, egyszerű és még az Insta-sztorinkban is jól mutat.

Fotó: Tiktok

Szombat esti lazaság

Mutatunk egy újabb szuper tésztás receptet, lazább napokra. A TikTokon sokféle vodkamártásos receptet láthattunk, mutatjuk a legjobbat, amit Gigi Hadid szupermodell is elkészített. Elsőre furának tűnhet, de ettől nem lehet berúgni. A közösségi média oldalán már 35 millióan voltak kíváncsiak, vajon tényleg annyira finom, mint ahogyan kinéz? Érdemes kipróbálni!

Nézzük a hozzávalókat:

penne vagy rigatoni tészta,

1 gerezd összezúzott fokhagyma,

¼ csészényi aprított salottahagyma vagy lilahagyma,

¼ csészényi paradicsompüré,

1 evőkanál vodka,

½ tejszín,

1 csipet paprikapehely,

¼ csésze a tészta főzőlevéből,

1 evőkanál vaj,

¼ csészényi reszelt parmezán.

Először is karamellizálni kell a hagymát és a fokhagymát, majd öntsük rá a paradicsompürét és a vodkát, amit addig főzünk, amíg minden alkohol el nem párolog belőle. Ha ez megtörtént, jöhet a tejszín, a paprikapehely a főtt tésztával, a főzőlével, és a vajjal. Mielőtt lezárná a tűzhelyet, adja hozzá a parmezánt, keverje jól össze az egészet, és már kész is! Tálaláshoz még megszórhatjuk parmezánnal.

Fotó: Shutterstock

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás