Olvasónk azoknak ajánlja nokedlireceptjét, akik még tészta helyett is húst ennének, és hozzá még egy kis szalonnás köretet is javasol.
A csirkehúsból készült nokedli receptjét György Ildikó osztotta meg a Metropol újításra nyitott olvasóival.
- Sportember vagyok, naponta 3-4 edzést tartok, szükségem van az állati fehérjére. Vallom, hogy nem a zsír hizlal, hanem a cukor és a szénhidrát, ami ráadásul nagyon rosszat tesz az ízületeknek is. Ezeket nem fogyasztom, igyekszem a használatukat elkerülni. Ezért találtam ki, hogy a nokedlibe inkább húst teszek búzaliszt helyett. Nekem bejött. Egy próbát megér! Ez így magában is finom tejföllel vagy anélkül. Én még egy kis kolozsvári szalonnát is pirítok mellé zsíron, gombával, hogy meglegyen a szükséges fehérjedózis.
1,5 darab csirkemell
6 tojás
3-4 evőkanál alternatív liszt (pl csicseriborsóliszt)
só, bors ízlés szerint
A csirkemellet az aprítógépben ledarálom, majd ugyanide hozzáteszem a 6 tojást, az alternatív lisztet, sót, borsót és folytatom a géppel a mixelést addig, amíg megfelelő állagú lesz a massza. Forrásban lévő vízbe beleszaggatom a nokedlit.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre