Olvasónk saját készítésú csirkemájkrémjét ajánlja, ami nemcsak garantáltan finom, de megéri az árát is, még egy nagycsalád esetében is.
Hreblay Hanna saját készítésű csirkemájkrémje receptjét osztotta meg velünk. Azoknak ajánlja, akik úgy szeretik a májkrémet, ha csak máj van benne.
- Hat gyermekünk van, alapjáraton nyolcan ülünk az asztalhoz egy vacsoránál. A lehetőségeinkhez mérten igyekszem odafigyelni, mit eszünk, ezért gyakran magam készítek kenyérre valót, különböző zöldség-és húskrémeket, amikről biztosan tudom, hogy mi van benne. Sem tartósító, sem állagjavító, semmi. Alternatív kenyérfélékkel is nagyon finom.
0,5 kg csirkemáj
3 evőkanál kacsazsír
só ízlés szerint
1 kicsi póréhagyma
A lemosott csirkemájat egy lábosban odateszem sülni a zsírral. Amikor kész, akkor sózom. Én nem teszek hozzá borsot a gyerekek miatt, de aki szereti, nyugodtan borsozza kedvére. Késes mixerrel krémmé turmixolom, és karikára vágott póréhagymát keverek bele és szórok a tetejére.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre