![](https://cdn.metropol.hu/2024/07/lU1G8W-bcV9UHJ_4rQ6Gnz8Xz_wf1xCC3rfTMEOH9wk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M5MmZhNDZkYzA2MjQ1ZDRiNjhiYjE3MTg4ZmE0NGE4.png)
Babamozgató nagyanyó leveles almása – Mi is lehetne ennél finomabb?
Ilyen egy almás, ha egy profi babamozgató nagyanyó készíti
A Ménesi út 82. szám alatt Chez Matild péksége előtt a januári mínuszokban is kisebb csoport várakozik türelmesen a mindennapi kenyerére.
A Gellérthegyen álldogáló vevőktől megtudjuk, a környéken élők nagy örömmel fogadták a járványhelyzet alatt megnyitott francia kézműves pékséget, hiszen a „hegylakók” ide gyalogosan, gyermekük levegőztetése vagy kutyasétáltatással egybekötve is eljutnak, anélkül, hogy le kellene menniük a forgalmas főútra. Van azonban, aki – a Matild jó hírét hallva – Buda másik feléről vagy akár Pestről is képes autóba ülni, és eljönni ide, hogy innen vigye haza az eredeti francia recept alapján készült bagettet vagy péksüteményt.
- Nagyon szeretem a kalácsot, és most hogy az uszodánk sajnos zárva tart, van időm a kézműves pékségeket felfedezni és kipróbálgatni, hol, milyet készítenek. Egy ismerősöm ajánlotta a Chez Matildot, de úgy tűnik, ide korábban kell felkelni, mert délben már lemaradtunk róla – mondta el kérdésünkre Tóth Ibolya úszóedző, úszásoktató. Hozzátette, azért ha eljött, a nap ajánlatából, a diós-mazsolás kenyérből csak vett egyet, és nem bánta meg.
- A kalácsot meg majd jövő hét pénteken újra megpróbálom. Azt pedig már nagyon várom, hogy le is lehessen ülni ezen a hangulatos kis helyen egy jó kávéra és francia péksüteményre!
Ahogy kinyithatnak, elhozom magammal az egyik tanítványomat is, aki beszél franciául, mert egy remek recepteskönyv is van a pékségben, és otthon is szívesen nekiállnék egyik-másik megsütésének.
Ilyen egy almás, ha egy profi babamozgató nagyanyó készíti
A vásárcsarnoki Fakanál mindenkinek kever kedvére valót!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre