RETRO RÁDIÓ

Itt igazi francia pékárút kapunk

A Ménesi út 82. szám alatt Chez Matild péksége előtt a januári mínuszokban is kisebb csoport várakozik türelmesen a mindennapi kenyerére.Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.01.24.
I. kerület XI. kerület Chez Matild

A Gellérthegyen álldogáló vevőktől megtudjuk, a környéken élők nagy örömmel fogadták a járványhelyzet alatt megnyitott francia kézműves pékséget, hiszen a „hegylakók” ide gyalogosan, gyermekük levegőztetése vagy kutyasétáltatással egybekötve is eljutnak, anélkül, hogy le kellene menniük a forgalmas főútra. Van azonban, aki – a Matild jó hírét hallva – Buda másik feléről vagy akár Pestről is képes autóba ülni, és eljönni ide, hogy innen vigye haza az eredeti francia recept alapján készült bagettet vagy péksüteményt.

Hétköznap délelőtt a Matild előtt (Fotó: A szerző felvétele)

- Nagyon szeretem a kalácsot, és most hogy az uszodánk sajnos zárva tart, van időm a kézműves pékségeket felfedezni és kipróbálgatni, hol, milyet készítenek. Egy ismerősöm ajánlotta a Chez Matildot, de úgy tűnik, ide korábban kell felkelni, mert délben már lemaradtunk róla – mondta el kérdésünkre Tóth Ibolya úszóedző, úszásoktató. Hozzátette, azért ha eljött, a nap ajánlatából, a diós-mazsolás kenyérből csak vett egyet, és nem bánta meg.

A diós-mazsolás kenyér (Fotó: A szerző felvétele)

 

Fakosárban a francia pékárú (A szerző felvétele)

- A kalácsot meg majd jövő hét pénteken újra megpróbálom. Azt pedig már nagyon várom, hogy le is lehessen ülni ezen a hangulatos kis helyen egy jó kávéra és francia péksüteményre!

Akár a Pain Syracuse is kipróbálható otthon (A szerző felvétele)

Ahogy kinyithatnak, elhozom magammal az egyik tanítványomat is, aki beszél franciául, mert egy remek recepteskönyv is van a pékségben, és otthon is szívesen nekiállnék egyik-másik megsütésének.

Ezeket olvastad már?
Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás