Aki nem hagyná ki a farsangi fánkot, de bármilyet nem ehet, az próbálja ki olvasónk cukorhelyettesítővel készült receptjét!
Ligeti Zsuzsa egy cukorbetegek számára is fogyasztható fánkféleséget ajánl a Metropol olvasóinak kipróbálásra.
- Nekem vigyáznom kell a szénhidrátokkal és a cukorral, de ezek helyettesítésével számomra is ehető finom fánkot tudok készíteni. Olyat, ami után a nem-cukorbetegek is megnyalják a tíz ujjukat! Íme, az Egérke receptje – elvégre is farsang volna, ha a járvány nem keserítené az életünket.
20 dkg liszt (Durum-lisztet használok, az lassú felszívódású szénhidrát)
1 tojás
10 csepp sztívia,
fél csomag szárított élesztő,
1 dl tej,
csipet só
bármilyen lekvár
1 kk cukorhelyettesítő por (Porcukor helyett a Diawellness cég por-eritritje)
Lágy fánktésztát készítek, kel egy órát. Utána forró olajba szaggatom, ettől lesz „egérke” alakja. Porcukorral, lekvárral esszük. Most éppen házi szilvalekvár van nyitva. 2020-ban elfagyott a sárgabarack, a tavalyról maradt sárgabarack nektár zárolva van. Porcukor helyett a Diawellness cég por-eritritjét használom. A tésztába kevés sztíviát tettem.. Ha nem uzsonnára, hanem ebédre esszük, elé egy füstölt tarjás fejtett bablevest ajánlok.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre