Az előételnek vagy őszi délutáni csemegének is tökéletesen alkalmas sajtos sütőtök receptjét Pászti Erika küldte el a Metropolnak.
Pászti Erika sokat van a munkahelyén, amikor hazaér már nem nagyon van se ideje, se ereje bonyolult főzésbe kezdeni.
- Az egyszerűbb, egészséges és gyorsan elkészíthető ételeket részesítem előnyben. Na, ez ilyen, és ráadásul nagyon finom! Egy ismerősömnél ettem először, és annyira ízlett, hogy azóta többször csináltam. Most, hogy itt a sütőtök szezon, folyton ezt nassolom: olcsó, egészséges és könnyen elkészíthető ételt!
Hozzávaló
1 kerek vagy ovális sütőtök
20 deka sajt (kecske, mozzarella, camembert, bármilyen)
tökmagolaj
Elkészítés
A tököt nem hámozzuk meg, csak megmossuk! Félbe vágjuk, kimagozzuk és daraboljuk. Rátesszük egy tepsire, és letakarás nélkül, légkeveréssel 180 fokon megsütjük. Mikor már puha és picit ropogós a teteje, a darabokra rátesszük a sajtkockákat, golyókat, és ha szeretjük, még pár csepp tökmagolajat is csorgatunk rá. Jó nassolást!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre