Ezt próbáld ki, itt a sajtos sütőtök receptje

Az előételnek vagy őszi délutáni csemegének is tökéletesen alkalmas sajtos sütőtök receptjét Pászti Erika küldte el a Metropolnak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.11.01.
sajtos sütőtök

Pászti Erika sokat van a munkahelyén, amikor hazaér már nem nagyon van se ideje, se ereje bonyolult főzésbe kezdeni.

- Az egyszerűbb, egészséges és gyorsan elkészíthető ételeket részesítem előnyben. Na, ez ilyen, és ráadásul nagyon finom! Egy ismerősömnél ettem először, és annyira ízlett, hogy azóta többször csináltam. Most, hogy itt a sütőtök szezon, folyton ezt nassolom: olcsó, egészséges és könnyen elkészíthető ételt!

Pászti Erika: Jó nassolást! (Olvasói fotó)

Hozzávaló

1 kerek vagy ovális sütőtök

20 deka sajt (kecske, mozzarella, camembert, bármilyen)

tökmagolaj

Olvadt camembert sajttal... (Olvasó felvétele)

Elkészítés

Kecskesajt-golyóval és tökmagolajjal (Olvasó felvétele)

A tököt nem hámozzuk meg, csak megmossuk! Félbe vágjuk, kimagozzuk és daraboljuk. Rátesszük egy tepsire, és letakarás nélkül, légkeveréssel 180 fokon megsütjük. Mikor már puha és picit ropogós a teteje, a darabokra rátesszük a sajtkockákat, golyókat, és ha szeretjük, még pár csepp tökmagolajat is csorgatunk rá. Jó nassolást!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás