Van egy ínycsiklandozó receptje, amelyet mindenki dicsér, és még a pénztárcát is kíméli? Mutassa meg, hogyan készíti!
Őszi gyümölcspite alma, körte és birs keverékéből.
Hozzávalók (26 cm-es formához)
Tészta
180 g hideg vaj vagy margarin
300g liszt
100g cukor
Só
1 tojás
1 tojás sárgája
Töltelék
50g darált dió (mandula v.mogyoró)
800g alma vagy körte vagy birs ill.ezek keveréke
1 ek citromlé
1 tk fahéj
70g (barna) cukor
Elkészítés
A tésztához felkockázzuk a vajat, s a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Gombócot formálunk belőle és 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Eközben a gyümölcsöket meghámozzuk, durvára reszeljük, enyhén kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, citromlét, diót.
A tészta kicsit nagyobb felét kinyújtjuk, s a forma aljába helyezzük úgy, hogy egy kb.3 cm-es peremet is húzzunk. Ráöntjük a tölteléket, eloszlatjuk, majd a tészta másik felét kinyújtjuk s a tetejére helyezzük. A széleket jól lenyomkodjuk, a tetejét villával megszurkáljuk, s a maradék tojásfehérjével megkenjük.
180 fokon kb.45 percig aranybarnára sütjük.
Van egy ínycsiklandozó receptje, amelyet mindenki dicsér, és még a pénztárcát is kíméli? Mutassa meg, hogyan készíti! Küldje el nekünk a megjelent receptek leírásához hasonlóan, és a legjobbakat megjelentetjük. A fogás ára maximum 2000 forint legyen, és csak saját készítésű fotókat várunk, egy rövid kísérőszöveggel. Küldje el e-mail címünkre:[email protected]
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre