
Ide menj vasárnap, ha kézműves termékre vágysz – Betty, a sajtos is ott lesz
Ínyenceknek kihagyhatatlan ez a kézműves sajtválogatás!
Az elmúlt években szemtanúi lehettünk a street food térhódításának. Mutatunk néhány remek hamburgerreceptet!
A gombamód szaporodó burgerezők felhívták a figyelmet arra, hogy milyen sokszínű ételről is van szó. Ha unod már a jól bevált helyek kínálatát, készíts otthon néhány egészen extra variációt. Mit szólnál például egy struccburgerhez? Mutatjuk a Fanny magazin hamburgerreceptjeit!
25 perc, 4 személyre
Hozzávalók
A húspogácsához:
500-600 g bélszín vagy rib-eye steak
8-10 db magozott kalamata olajbogyó
50 g krékerkeksz vagy szikkadt kenyérbél
1 ek. osztrigaszósz
1 db tojás
1-2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
2 ek. aprított friss rukkola vagy korianderzöld
½ tk. angol mustár
1 tk. őrölt rómaikömény
1 ek. szójaszósz vagy Worcestershire-szósz
¼ tk. frissen őrölt bors
olívaolaj a sütéshez
A tálaláshoz:
4 db friss zsemle (pl. szezámmagos császárzsemle)
vaj a kenéshez
4-6 ek. majonéz
rukkolalevelek
néhány szem kalamata olajbogyó
Barbecue-szósz:
Keverjünk össze 10 ek. sűrített paradicsomot 5 ek. Worcestershire-szósszal vagy szójaszósszal, valamint 5 ek. mézzel és 2 ek. olívaolajjal. Locsoljuk meg ezzel a hamburger-húspogácsákat sütés közben.
15 perc, 4 személyre:
Hozzávalók:
400 g darált strucchús
200 g zsírosabb darált sertés- vagy marhahús
¼ tk. őrölt citromos bors
2 ek. szójaszósz
75 ml száraz vörösbor
100 g brie vagy kecskesajt
olívaolaj
barbecue-szósz
A tálaláshoz:
4 db magvas zsemle
vaj
rukkolalevelek
½ fej lila hagyma (elhagyható)
4 ek. vörösáfonya-lekvár
25 perc, 6 személyre
Hozzávalók:
2 db (kb. 600 g) bőr nélküli, filézett csirkemell
200 g főtt csemegekukorica (lecsepegtetve mérve)
200 g fokhagymás csirkekolbász
6 ek. üveges piros színű sült paprika + a tálaláshoz
2 ek. apróra vágott snidling
1 tk. Cayenne-bors
1 tk. füstölt paprika (pl. chipotle)
A tálaláshoz:
6 db buci vagy zsemle
édes csiliszósz
majonéz
lime-lé
25 perc, 12 személyre
Hozzávalók:
4 szelet kenyér
150 ml cukrozatlan sűrített tej
1 kg darált marhahús
1 tk. só
¼ tk. őrölt fekete bors
½ tk. mustárpor
½ tk. Worcestershire-szósz
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 ek. szárított olasz zöldfűszer
olívaolaj a sütéshez
barbecue-szósz
A gombamártáshoz:
250 g vegyes gomba
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj a sütéshez
250 ml cukrozatlan sűrített tej
4 ek. szójaszósz vagy osztrigaszósz
A tálaláshoz:
12 db zsemle
vaj a kenéshez
salátalevelek
2-3 db paradicsom
Ínyenceknek kihagyhatatlan ez a kézműves sajtválogatás!
Csirkehúsból készült recepteket mutatunk!
Farsangkor sem feledkezhetünk meg a hasunkról.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre