Itt a tuti tipp, hogyan fokozhatod a szexualitásod!





Egy robot segítségével állapították meg a szakértők, hogyan érhető el, hogy már a puszta érintésre is végigszaladjon rajtunk a bizsergető borzongás.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.19.
zene romantika szex

A zene életünk szerves része: van, akinél egész nap szól a háttérben valamilyen muzsika, van, aki csak speciális alkalmakkor indítja el kedvenc számait, de a zene akkor is megkerülhetetlen része a mindennapjainknak. És egy tanulmánynak hála már azt is tudjuk, hogy a vágykeltésben és a szexualitás fokozásában is kiemelt szerep jut a zenének – írja a CBS.

A leipzigi Max Planck Intézet felfedezése szerint máshogy reagálunk a gyengéd érintésekre attól függően, hogy közben épp milyen zenét hallunk. Minél szexisebbnek találjuk az adott taktusokat, annál érzékibb a simogatásra adott reakciónk is.

 

Fotó: Shutterstock

A kutatást vezető Tom Fritz neurológus kutató elmesélte, hogyan végezték el a kísérleteket az önként jelentkezőkön: az alanyokat leültették egy székre, a karjukat pedig előrenyújtva lehelyezték az asztalra, de úgy, hogy a könyöküktől egy függöny mögé rejtették. Ezt követően különböző zeneszámok részleteit játszották le nekik, amelyeket értékelniük kellett, hogy egy skálán mennyire találják szexinek. A zenerészletek hallgatása közben a függönnyel leplezett alkarjukat egy robot simogatta – Fritzék azért nem emberekkel végeztették a simításokat, mert csak a robotot lehetett úgy beprogramozni, hogy minden egyes érintés ugyanolyan erősségű és hosszúságú legyen. A kísérletben résztvevőket kezdetben arról nem tájékoztatták, hogy a függöny mögött nem egy ember ül – a későbbi vizsgálatok során azonban már ezt közölték az újabb jelentkezőkkel, ám az eredményt ezt sem befolyásolta.

Ugyanis minden próbálkozás azt mutatta, hogy az érintésre adott reakciók a közben hallgatott zenével álltak összefüggésben, és nem a simogató személyével. Minél vonzóbbnak, a szexuális fantáziájukat inspirálóbbnak találták a kísérletben részt vevők a dallamrészleteket, annál elgyengültebben, felajzottabban reagáltak az érintésekre, függetlenül attól, hogy tudták-e vagy sem, hogy egy robot simogatja a karjukat.

A lehetséges magyarázat szerint ennek az lehet az oka, hogy a zenére adott emocionális reakcióink ugyanazon dinamika mentén működnek, mint a fizikai kontaktusra, az érintésre adott: például az agresszív üzenetű zenére ugyanúgy védekezően reagálunk, mint az erőszakos érintésre. A zene feldolgozásához agyunknak ugyanazt a részét használjuk, amely az érintéssel és a mozgással áll kapcsolatban.

A szakértők ezért azt tanácsolják a pároknak, kísérletezzenek otthon, hogy megállapíthassák, melyik számokkal sikerül a legérzékibbé tenni együttléteiket – ugyanis minden embernél más recept a nyerő.





Ezeket olvastad már?
„Gyűlölöm őt, amiért ellopta az életemet” – egy fogyatékos gyereket nevelő anya őszinte vallomása

„Gyűlölöm őt, amiért ellopta az életemet” – egy fogyatékos gyereket nevelő anya őszinte vallomása

Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás