
Végre kiderült: ezt tedd, ha álmatlansággal küzdesz!
Több mint kétezer páciens után a tudósok magabiztosan közölték, ez az edzés "gyógyír" lehet.
Mutatjuk, miről van szó!
Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a környezetbarát megoldások a takarítás terén. Mindamellett, hogy megóvhatjuk vele a bolygónkat, még praktikus is olyan hozzávalókhoz nyúlni, amelyek minden háztartásban megtalálhatók, hiszen így megspórolhatjuk a több ezer forintos tisztítószerek megvásárlását. Így például, ha azt szeretnéd, hogy a megégett edények ismét a régi fényükben ragyogjanak, van megoldás: méghozzá egy olyan hozzávaló segítségével, amely valószínűleg általában a kukában végzi.
A tojáshéjnak számos felhasználási módja van a háztartásban, ezért semmiképp nem szabad kidobni! A tojáshéj főként kalcium-karbonátból áll, amely a súlyának 95 százalékát teszi ki: a fennmaradó 5 százalékot egyéb értékes ásványi anyagok, például magnézium, foszfor, kálium, nátrium, valamint fehérje és kollagén alkotja. A szerkezete miatt természetes, finom csiszolóanyagként működhet, hasonlóan a csiszolópapírhoz, azonban sokkal kíméletesebb – írja a Mindmegette, ahol ezután azt is megosztották, hogyan használható fel a tojáshéj a serpenyők tisztításánál.
Amire szükséged lesz:
3 db tojás héja
½ csésze meleg víz
1 ek. Szódabikarbóna
A tojáshéjat alaposan mosd meg, szárítsd meg, majd turmixgépben (vagy mozsárban) őröld finom porrá. Add hozzá a meleg vizet és a szódabikarbónát, és keverd össze. Az így kapott pasztával töröld át az égett felületet, dörzsöld át szivaccsal, majd öblítsd le bő vízzel. Ha zsírfoltos az edény, érdemes a pasztához néhány csepp mosogatószert is adni.
Ezzel a keverékkel nemcsak a serpenyők, edények lesznek tiszták, hanem a sütő, a mosogató és a tűzhely is. Teflonserpenyőkre azonban inkább ne használd, mert károsíthatja az érzékeny felületét!
Több mint kétezer páciens után a tudósok magabiztosan közölték, ez az edzés "gyógyír" lehet.
Ne halogasd a dolgot, ez súlyos problémára utalhat.
Azzal fenyegetőznek, iPhone-ra váltanak.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre