Nem akárki adott tippet. A bacon tökéletes állagához egy királyi séf adta a nevét.
Jeff Baker, a Farmison & Co vezető séfje abban a megtiszteltetésben részesülhetett, hogy magának II. Erzsébet királynőnek főzhetett. Ha egy igazi profitól akarunk hallani tippeket a baconsütés kapcsán, akkor érdemes figyelni a séf szavaira!
Egy jó serpenyő, minőségi bacon, kevés zsiradék – ez a mesterhármas.
Szerintem a szalonnát a legjobban akkor lehet megsütni, ha közepes vagy magas hőfokon, kevés természetes zsiradékon mindkét oldalát egy-egy percig pirítjuk a serpenyőben. Ha a szalonnát megfelelően szárazon pácolták és szép vastagságúra vágták, akkor a szélein karamellizálódnia kell. A zsír ezután kiolvad anélkül, hogy feloldódna, ami finom ízt eredményez
– összegezte tanácsait Jeff a The Mirrornak.
Ennyi az egész? Igen, hiszen amikor valaki folyós belsejű főtt tojást akar enni, akkor sem szoktak a hozzáértők bonyolult tippeket adni, alapvetően az időt hangsúlyozzák. Jeff Baker baconös praktikájával is pont ugyanez a helyzet.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre