Jeff Baker, a Farmison & Co vezető séfje abban a megtiszteltetésben részesülhetett, hogy magának II. Erzsébet királynőnek főzhetett. Ha egy igazi profitól akarunk hallani tippeket a baconsütés kapcsán, akkor érdemes figyelni a séf szavaira!
A bacon az elmúlt években idehaza is egyre népszerűbbé vált (Fotó: Pexels/Polina Tankilevitch – Képünk illusztráció)
A hibátlanul ropogó, fenségesen átsült bacon titka
Egy jóserpenyő, minőségi bacon, kevés zsiradék – ez a mesterhármas.
Szerintem a szalonnát a legjobban akkor lehet megsütni, ha közepes vagy magas hőfokon, kevés természetes zsiradékon mindkét oldalát egy-egy percig pirítjuk a serpenyőben. Ha a szalonnát megfelelően szárazon pácolták és szép vastagságúra vágták, akkor a szélein karamellizálódnia kell. A zsír ezután kiolvad anélkül, hogy feloldódna, ami finom ízt eredményez
Ennyi az egész? Igen, hiszen amikor valaki folyós belsejű főtt tojást akar enni, akkor sem szoktak a hozzáértők bonyolult tippeket adni, alapvetően az időt hangsúlyozzák. Jeff Baker baconös praktikájával is pont ugyanez a helyzet.
Hajlamosak lehetünk gondolkodás nélkül rásütni másokra a manipulatív jelzőt, miközben életünk során legalább egyszer mi magunk is élünk ezzel a módszerrel kisebb-nagyobb céljaink elérése érdekében. A manipuláció különféle aspektusait szakértőnk segítségével térképezzük fel.