Elárulta a királyi séf a hibátlan sült bacon titkát – Ezt muszáj kipróbálni!

Nem akárki adott tippet. A bacon tökéletes állagához egy királyi séf adta a nevét.



Megosztás
Szerző: H. M.
Létrehozva: 2025.01.22. 12:00
Módosítva: 2025.01.22. 12:03
bacon serpenyő sütés

Jeff Baker, a Farmison & Co vezető séfje abban a megtiszteltetésben részesülhetett, hogy magának II. Erzsébet királynőnek főzhetett. Ha egy igazi profitól akarunk hallani tippeket a baconsütés kapcsán, akkor érdemes figyelni a séf szavaira!

A bacon az elmúlt években idehaza is egyre népszerűbbé vált (Fotó: Pexels/Polina Tankilevitch – Képünk illusztráció)

A hibátlanul ropogó, fenségesen átsült bacon titka

Egy jó serpenyő, minőségi bacon, kevés zsiradék – ez a mesterhármas. 

Szerintem a szalonnát a legjobban akkor lehet megsütni, ha közepes vagy magas hőfokon, kevés természetes zsiradékon mindkét oldalát egy-egy percig pirítjuk a serpenyőben. Ha a szalonnát megfelelően szárazon pácolták és szép vastagságúra vágták, akkor a szélein karamellizálódnia kell. A zsír ezután kiolvad anélkül, hogy feloldódna, ami finom ízt eredményez

– összegezte tanácsait Jeff a The Mirrornak.

Ennyi az egész? Igen, hiszen amikor valaki folyós belsejű főtt tojást akar enni, akkor sem szoktak a hozzáértők bonyolult tippeket adni, alapvetően az időt hangsúlyozzák. Jeff Baker baconös praktikájával is pont ugyanez a helyzet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás