A fa vágódeszkák ápolására érdemes nagyon odafigyelni.
A vágódeszkák alapvetően háromféle anyagból készülnek: fa, műanyag és üveg, amely talán a leghigiénikusabb mind közül. A leggyakoribbak a fa és műanyag változatok, és mivel a műanyagról a használat során kisebb-nagyobb darabok leforgácsolódhatnak, majd az ételbe kerülhetnek, a többség inkább a fa vágódeszkát részesíti előnyben, amelynek ápolására azonban érdemes nagyon odafigyelni.
A fa vágódeszkán a használata során ugyanis apró vagy éppen nagyobb barázdák, karcok keletkeznek, melyek nemcsak nem esztétikusak, de a vágást is nehezítik. A fa vágódeszkát ezért érdemes bizonyos időnként finom csiszolópapírral lecsiszolni, majd pedig olajjal átkenni, azonban létezik egy ennél egyszerűbb és olcsóbb megoldás is, ami az interneten terjed, és a Mindmegette nemrég letesztelte.
A fa vágódeszkáról egy dió segítségével el lehet tünteti a sérüléseket, karcolásokat. A dióval alaposan be kell dörzsölni a vágódeszka felületét, amelyet ezután már használhatunk is. A dió kitölti a réseket, a dióban található olaj pedig ápolja a deszka fafelületét. A deszkák ápolására több helyen is árulnak dióolajat, ezt kiválthatjuk egyszerűen egy dióbéllel is.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre