
Döbbenet: az ideális nő messze áll a megszokott sztereotípiáktól!
Nem olyan az ideális nő., ahogy Te gondolod!
Sokat spórolhatunk azzal, ha megmentjük a megfonnyadt, puha, nem annyira szép zöldségeket.
Biztosan sokan voltak már kénytelenek a kukába - esetleg, a komposztba - dobni a megmaradt, és idővel megfonnyadt zöldségeket, amelyek még megmenthetőek lettek volna, ha idejében felhasználjuk, vagy megfelelően tároljuk őket. Van azonban egy jó hír: egyes zöldségek még akkor is menthetőek, ha már nagyon rossz állapotban vannak. A Mindmegette nemrég elárulta ennek titkát.
A zöldségek fokozatosan veszítenek a nedvességtartalmukból. A hagymafélék és a répák esetében az egyik legszembetűnőbb a változás, ugyanis nagyon hamar képesek megfonnyadni. Ez még nem azt jelenti, hogy meg is romlanak, de puhák lesznek, és sokak számára már ez is elég ahhoz, hogy a hűtőből vagy a kamrából a kukába dobják a répákat. Létezik azonban egy pofonegyszerű trükk, amivel megmenthetőek a zöldségek!
Vegyünk elő egy tálat, töltsük meg hideg vízzel, majd tegyük bele a fonnyadt, puha zöldségeket és hagyjuk ázni legalább egy napon keresztül. A répa egyike azon zöldségeknek, mely képes felvenni a leadott nedvességet és majdnem olyan feszes és ropogós lesz, mint frissen.
Miután letelt a 24 órán át tartó áztatás, érdemes felhasználás előtt alaposan meghámozni a répákat. Nemcsak a héjat, hanem a répa belsejének felső rétegét is távolítsuk el, ezután viszont ugyanúgy használható, mint az új répa.
Nem olyan az ideális nő., ahogy Te gondolod!
Kiderült, kikre fog rámosolyogni Fortuna.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre