A rizs csodái: 4 ok, amiért semmiképp sem szabad kihagyni az étrendünkből

Egyszerű de nagyszerű étel, egészséges, tápláló, kismillió recepthez tökéletesen használható, ráadásul még desszerteket is csinálhatunk belőle.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.19.
barna rizs rizs étrend

Nagyszerű fehérjeforrás a rizs, rengeteg sportolónak és fogyókúrázó embernek a napi étrendjének része, de a hétköznapi élet elengedhetetlen kiegészítője is. A mindmegette.hu összegyűjtött négy okot, hogy miért ne hagyd ki te se az étrendedből, legyen fehér vagy barna rizs. 

rizs, rice
Fotó: Pexels

 

1. Nem terheli meg az emésztőrendszert

A rizs azért is egy zseniális élelmiszer, mert szénhidráttartamának köszönhetően rengeteg energiával lát el minket, könnyen emészthető, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, az anyagcserénket pedig felpörgeti.

2. Szabályozza a vércukorszintet

A cukorbetegek étkezési szokásaiban a barna rizs az egyik legjobb társ. A vércukorszintet nem mozdítja ki fehér társával ellentétben. Mindez annak köszönhető, hogy jóval alacsonyabb a glikémiás indexe. Ha rendszeres barna rizs fogyasztók vagyunk, akkor bizony tizenegy százalékkal csökkentjük a 2-es típusú cukorbetegség valószínűségét.

3. A diéta elengedhetetlen kiegészítője

Az alacsony koleszterin, zsír, és nátrium tartalmának hála, csökkenti az elhízás lehetőségét és az azzal járó egészségügyi rizikókat. A barna rizs a diétás étrend egyik legjobb alapkelléke.

4. Az egyik legjobb fehérjeforrás

Nagyjából negyed csésze rizs megközelítőleg öt gramm fehérjét tartalmaz, így ha sportolunk, vagy csak rendszeresen mozogunk, akkor ezzel a szuper élelmiszerrel könnyedén növelhetjük a fehérjebevitelünket is.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás