Ki képes ilyenre? Így teszik tönkre az esküvőket

Az aljas csalóknak már tényleg nem szent semmi sem.Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.04.06.
menyasszonyi webshop hamisít esküvő

 Világszerte egyre elterjedtebbé vált a menyasszonyi ruhák hamisítása. Kenderessyné László Anikó, a Nefelejcs Esküvői Ruha- és Dekorációs Szalon vezetője a Fanny magazinnak árulta el, hogyan ismerjük fel az utángyártott, rossz minőségű darabokat.

1.

Túl szép, hogy igaz legyen 

A legtöbben azzal próbálnak meg spórolni, hogy külföldi webshopból rendelik meg az esküvői ruhát. Gyanakodjunk, ha valami túl olcsó, hiszen a legtöbb utángyártott, silány minőségű menyasszonyi ruhát az interneten árulják. Csak megbízható forrásból vásároljunk, az adott márka weboldaláról vagy megbízható viszonteladóktól.

2.

Számít mások véleménye

Sajnos ma már nem csak online értékesítenek márkás ruhákról készült utánzatokat. Egyes esküvői szalonokban is találkozhatunk rossz minőségű másolatokkal, amit aztán eredetiként próbálnak értékesíteni. Lehetőség szerint olyan szalont válasszunk, amit jó szívvel ajánlanak nekünk, és jó értékelésekkel rendelkezik a neten.

3.

Látszik már első ránézésre 

Sokszor már ránézésre is látszik a különbség, így elég összehasonlítani a ruhát a katalógusfotóval. Gyanakodjunk, ha például a fazon egyértelműen eltér a képen látott ruhától, a díszítést olcsó műanyaggal helyettesítik, vagy ha azt látjuk, hogy a díszítőelemek ragasztva vannak és nem varrva, de egyértelmű jel lehet az eredetitől eltérő szín is.

4.

A ruhacímke elárulja

Nézzünk bele az esküvői ruha belsejébe, és ellenőrizzük, hogy benne van-e az eredeti márkajelzés. Ha nem találunk ilyet, vagy a címkén a

márkanév, a kollekció neve eltér az eredetitől – lehet ez akár egy-egy betű eltérés, vagy egy teljesen más fantázianév is –, nagy valószínűséggel hamisított esküvői ruhával van dolgunk.

5.

Rajta van a listán

Az esküvői ruhamárkáknak saját weboldaluk van, ahol gyakran közzéteszik a viszonteladók listáját. Ha a kiválasztott ruhaszalon szerepel a listán, biztosak lehetünk benne, hogy eredetit forgalmaznak. Fontos tudni azonban, hogy nem minden esetben kerülnek frissítésre az adatok, ezért ha kétségeink vannak, próbáljuk meg felvenni a kapcsolatot a tervezővel.

6.

Tartsuk meg a számlát!

Akár személyesen, akár interneten vásárolunk, mindig kell kapnunk számlát a vásárlásról. Ezen szerepelnie kell a hivatalos márkajelzésnek is, ami a ruha eredetiségét igazolja. Mindenképpen tartsuk meg, hiszen ha később el szeretnénk adni a ruhát, ez a számla fontos bizonyíték lehet.

Top hírekHírlevél-feliratkozás