
Sokan itt rontják el, pedig egyszerű kicserélni az alapanyagot.
A karácsonyi menüsor egy kihagyhatatlan eleme a töltött káposzta. Mivel szinte tájegységenként kicsit – vagy nagyon – máshogy készítik, nincs egyedül üdvözítő, hagyományos recept, inkább izgalmas variációk léteznek – mint például ez a miskolci töltött káposzta, ahol rizs helyett valami egészen mást raknak a töltelékbe.
A töltött káposzta esetében fokozottan igaz a tétel: ahány ház, annyi féleképpen készítik el. Már tájegységenként is különbözik – csak hogy a szabolcsi paradicsomos, édes káposztás, vagy a nyírségi kukoricadarás változatot említsük – mit értünk „hagyományos” recepten. Az alábbi változat Miskolc és környékéről eredeztethető – és ott bizony rizs helyett gerslit raknak a gombócba, és némi füstölt hús, és oldalas, sőt köröm is kerül a savanyú aprókáposzta mellé. A Mindmegette most megmutatja a receptet!
Hozzávalók (6 személyre):
Ők azok, akik mintha egy másik korszak szülöttei lennének.
Emlékszel még? Olvastál róla? Teszteld a tudásod! Játékos kvíz az árakról.
Jelenleg influenzahullám söpör végig Európán, ami alól Magyarország sem kivétel. A kérdés, hogy miért fázunk meg nyáron?
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.