RETRO RÁDIÓ

Rémálmok gyötörnek? Így urald a rémisztő látomásokat!

Felgyorsult szívveréssel, izzadságban úszva kelsz? Számos kiváltó oka lehet a rémálmok megjelenésének, de van mód a legyőzésükre!Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.10.04.
rémálom relaxáció módszerek alvás szorongás

A rémálmok félelmet, szorongást vagy rémületet válthatnak ki, ezekre – a könnyedebb víziókkal ellentétben – jellemzően részletesebben emlékszünk. A nyugtalanító képsorokat számos tényező előhívhatja, többek között a stressz, bizonyos ételek, de ezek az álmok gyakran inkább az álmodó mögöttes aggodalmait tükrözik, ami erősen szubjektívvá teszi őket. A rémálmok az alvás normális részét képezik, és általában szórványosan fordulnak elő. Az ismétlődő rémálmok azonban olyan mögöttes pszichológiai problémákra utalhatnak, amelyek szakmai figyelmet igényelhetnek, különösen, ha kimerültséget vagy súlyos szorongást okoznak. Az olyan technikák, mint a relaxáció, a terápia és az érzelmi problémák kezelése segíthet enyhíteni és kezelni a helyzetet. Ha nem olyan súlyos a helyzet, érdemes kipróbálni az alábbiakat!

Odafigyeléssel a rémálmok legyőzhetők! (Fotó: Pixabay)

Fontos ügyelni az elegendő pihenésre, az alvásmegvonás ugyanis fogékonyabbá tesz a rémálmokra. 7-9 óra minőségi alvásra szükségünk van minden este és az a legjobb, ha ugyanabban az időben fekszünk és kelünk – még hétvégén is!  A napi ütemterv követése segít szabályozni a test belső órát, csökkentve a zavaró álmok megjelenésének esélyét. A lefekvés előtti pihentető tevékenységek megnyugtatják elmét és felkészítenek az alvásra. Az olvasás, egy meleg fürdő, vagy a nyugtató zene hallgatása, légzésgyakorlatok végzése mind támogatják az ellazulást.

Arról is érdemes meggyőződni, hogy a környezetünk kedvez a kikapcsolódásnak. Tartsuk a hálószobát hűvösen, sötéten és csendesen, ha szükséges akár füldugó vagy szemmaszk használatával. Kiegészítésként az aromaterápia is jó választás. A pozitív gondolatokra való összpontosítás lefekvés előtt befolyásolhatja álmok tartalmát. Jót tesz, ha olyan tevékenységekben veszünk részt, amelyek örömet okoznak és ha pozitív asszociációkat hozunk létre az alvással kapcsolatban. 

A stressz és a szorongás fokozza a rémálmok kialakulásának valószínűségét. Fontos, hogy egészséges módszereket találjunk az érzelmek kezelésére. A stresszoldó tevékenységekben való részvétel hozzájárul az elme megnyugtatásához, ezzel pedig elősegíti a jobb alvást. A rendszeres testmozgás, a meditáció, a naplóírás és a szerettektől vagy egy terapeutától való támogatás keresése hatékony stratégia lehet. Ha a rémálmok múltbeli traumák következményei, fontos szakember segítségét kérni a történtek kezeléséhez és feldolgozásához! 

 

Ezeket olvastad már?
A kényelem új korszaka köszöntött be a háztartási gépeknél

A kényelem új korszaka köszöntött be a háztartási gépeknél

Csillagjegyed elárulja, ezt értékelik alul benned az emberek!

Csillagjegyed elárulja, ezt értékelik alul benned az emberek!

A pontosságodról vagy híres? Nézz rá erre a képre és rögtön kiderül

A pontosságodról vagy híres? Nézz rá erre a képre és rögtön kiderül

Naponta 12 ezerszer tüsszent a 12 éves kislány, teljesen kétségbeestek a szülők – Videó

Naponta 12 ezerszer tüsszent a 12 éves kislány, teljesen kétségbeestek a szülők – Videó

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás