11+1 dolog, amitől idegrohamot kapunk a volánnál





Nem stresszmentes elfoglaltság az autóvezetés, sokszor hajmeresztő dolgokat tapasztal az ember az utakon, de vannak dolgok, amik minden határon túlmennek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.29.
sofőr index sebesség életmód vezetés

Autóba ülni és hasítani a völgyeket, dombokat, messzi országutakat sokaknak kikapcsolódást jelent, rengetegen imádnak is vezetni. Azonban vannak helyzetek, amikor az összes szőr feláll a hátunkon, vagy egyenesen szívrohamot kapunk egy-egy szituációban, főleg a városi közlekedés során. A She.life ezeket a helyzeteket szedte össze cikkében, amiben biztosan sokan ismerős sorokra találnak.

hőség kánikula forró autó kocsi gépjármű bezárt állat gyerek forróság illusztráció sablon
Fotó: Pexels
  1. Amikor a gyerek iskolájánál szeretnél kiállni, de nem tudsz, mert rád állt egy autó. Ekkor megkéred a feltételezett tulajt, álljon már hátrébb két méterrel, hogy kiférj. Ő azt mondja: nem ő vezeti a gépkocsit, de amikor kézen fogva kijön a nebulójával az iskolából, szó nélkül a kormányhoz ül, és elhajt.
  2. Amikor már éppen beállnál egy üres parkolóhelyre, és egy ideje indexelsz, ezzel jelezve szándékodat, de egy másik autós a bekanyarodásod előtt index nélkül gyorsan beslisszan előtted.
  3. Amikor a szlalompályán érzed magad, mert autós társad index nélkül kanyarog két sáv között, vagy ami még rosszabb, többször is hirtelen ki-, majd bevágódik a másik sávba. Te meg azon imádkozol, hogy kerüljön már minél messzebb tőled, mert ennek előbb vagy utóbb baleset lesz a vége.
  4. Amikor egyszerre telefonál és cigizik az előtted lévő autó sofőrje, így nincs már harmadik keze arra, hogy kitegye az indexét, ezért csak telepatikusan tudod eldönteni, mi is lesz a következő lépése. 
  5. Amikor a megengedett sebességgel hajtasz, de ennek ellenére mindenki meg akar előzni csak azért, mert te kis autóval vagy. Aztán pedig tötyögnek előtted.
  6. Amikor elöl állsz egy lámpás kereszteződésben a piros lámpánál, és a balra "nagy" ívben kanyarodók éppen csak hogy el nem viszik az autód orrát, akkora sebességgel veszik be a kanyart.
  7. Amikor a gyalogosok azt hiszik, hogy a zebra korzózásra való. A szemtelenebbek még a szemedbe is bámulnak és lelassítanak, mert ugye nekik van elsőbbségük!
  8. Amikor villog a gyalogátkelőhely lámpája, esetleg már pirosra is vált, azért csak a zebrára futnak rá az átkelni szándékozók, de onnan már sehová sem sietnek... Főleg nem a túloldalra.
  9. Amikor a rossz idő, a záróvonal, a "veszélyes kanyar következik" és minden egyéb tiltó tábla ellenére a mögötted jövő előzésbe kezd.
  10. Amikor a szembe jövő kezd előzésbe, úgy, hogy annyira közel ér hozzád a saját sávjába történő visszatérés előtt, hogy a szeme színét is meg tudod állapítani. 

11. Amikor a szorongó érzés konkrét helyhiányból fakad nálad, mivel úgy előz meg a mögötted jövő, hogy leszorít az útról olyannyira, hogy szinte az árokban kötsz ki.

+1.

Amikor már hátratolattál, hogy kiállj a parkolóból, és keresztben állsz az úttesten, de a századik érkező autós sem enged ki, hanem rád húzva az autóját, szorosan beléd bújva próbál még melletted elaraszolni.

 

Neked mennyi volt ismerős a felsorolt helyzetekből? 


 









Ezeket olvastad már?
Így készítsünk öblítőt házilag!

Így készítsünk öblítőt házilag!

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás