Úszik a lakás, de mindjárt érkeznek a vendégek? Ne ess kétségbe, mutatjuk a trükköket, hogy mindenre legyen időd





Talán nincs is olyan háziasszony, aki ne ismerné az érzést, hogy ha lenne még két napja, pont mindennel elkészülne, amikorra kellene. Most néhány trükkel segítünk abban, hogy ne senki ne kapjon pánikrohamot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.30.
készülődés

Minden évben megfogadjuk, hogy időben elkezdjük a nagytakarítást, időben beszerezzük az ajándékokat és időben lefoglaljuk az időpontot a fodrásznál, a kozmetikusnál és a körmösnél. Aztán valami mindig történik, amitől az esetek legnagyobb százalékában két nappal karácsony előtt totális káosz lesz a fejünkben, mert semmi nem úgy lett, ahogy elterveztük. Mit tehetünk ilyenkor?

Ne essünk pánikba!

Ez azért fontos, mert akkor még jobban szétesünk, összevissza kapkodunk és még annyit sem fogunk megtenni, amennyit megtehetnénk. Gondoljuk végig! Mi történik, ha nem lesz minden tökéletes? Természetesen semmi. Ez az ünnep úgyis arról szól, hogy együtt legyünk a szeretteinkkel, ami ebben a járvány sújtotta időszakban még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen sokan lesznek, akik ezt már nem tehetik meg. Szóval amikor éppen szálanként tépnénk ki a hajunkat, hogy a hűtő mögött nem takarítottunk ki, akkor gondoljunk erre.

Gondoljuk végig, hogy mi az a lakásban, amit mindenképpen ki kell takarítanunk (Fotó: Shutterstock)

Készítsünk sorrendet!

Minden háziasszony maga tudja eldönteni, hogy hol vannak azok a kritikus részek a lakásban, amelyeket mindenképpen rendbe kell tenni, ki kell húzni, ki kell takarítani. Erre nincsen általános szabály, de azt tanácsoljuk, hogy ha már kicsúsztunk az időből, igyekezzünk arra törekedni, hogy a szem előtt lévő felületek csillogjanak-villogjanak.

Portalanítsuk a polcokat akár a könyvek alatt és mögött is, mossuk le az ajtókat, radiátorokat és ha tehetjük az ablakokat is. Mossuk ki és vasaljuk ki az ágyneműt, mert nincs is annál kiábrándítóbb, mint amikor már kissé „fáradt” textilbe csavarjuk magunkat este. Ha már csak egy napunk van, akkor engedjük el azt, hogy egyenként kipakoljuk a ruháinkat a gardróbból vagy a fiókokból, hogy azokat is kitisztítsuk is szépen visszapakoljunk mindent. H túl nagy a rendetlenség a szekrényekben, akkor ezeket elrendezhetjük akár januárban is.

Ne ilyenkor akarjuk élére hajtogatni a ruháinkat a szekrényben (Fotó: Shutterstock)

Gondoljuk végig a teendőket!

Ha időszűkében vagyunk, mindig azt gondoljuk végig, melyek azok a munkafolyamatok, amelyeket párhuzamosan tudunk végezni. Szedjük le például a függönyöket és tegyük a mosógépbe, és míg megy a mosás, letörölgethetjük a radiátorokat. Míg sül a süti vagy fő a hús, portalaníthatjuk a polcokat vagy kitakaríthatjuk a fürdőszobát.

Elfelejtettünk tisztítószert venni?

Ez sem a világvége, ilyenkor inkább ne húzzuk azzal az időt, hogy elmegyünk vásárolni, hanem nézzünk körül, hogy mit találunk otthon, amivel helyettesíthetjük ezeket. A szódabikarbóna például univerzális csodaszer, szinte mindenre jó. Fertőtlenít, eltávolítja a foltokat, szennyeződéseket, és ugyanez igaz az ecetre is. Elég csak néhány csepp a vízbe, és tökéletesen tiszta lesz a felület. Ha az ecetet és a szódabikarbónát összekeverjük illóolajokkal – teafaolajjal vagy citromolajjal –, még tökéletesebb eredményt kapunk.





Ezeket olvastad már?
Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik és mindent én fizetek”

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik és mindent én fizetek”

Májusi pénzhoroszkóp: sosem látott bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

Májusi pénzhoroszkóp: sosem látott bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

Erre figyelj oda, amikor gyümölcsfát vásárolsz

Erre figyelj oda, amikor gyümölcsfát vásárolsz

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás