Mindenki emlékszik a gyerekkorára, amikor leszedett a karácsonyfáról mindent, ami ehető. Most utánajártunk milyen édesség kerülhet még a fára.
Talán a legkézenfekvőbb a szaloncukor, ráadásul rengeteg fajta van már belőle. A legkülönlegeseb az idei év slágere az erős pistás szaloncukor. Ha igazán rafkósak szeretnénk lenni, könnyen átcsomagolhatjuk másik szaloncukor köntösbe, hogy az ne árulja el a csípős ízt. Ezután figyeljük meg a kedves rokont, aki éppen azt hiszi, hogy zselés vagy marcipános szaloncukorba harap.
Ha nem annyira mozgunk otthonosan a konyhában a legegyszerűbben elkészíthető karácsonyfadísz minden bizonnyal a szárított narancskarika. Előnye még, hogy nagyon jó illata is van, és jól harmonizál a karácsonyfa zöld színével. Készíthetünk belőle akár narancskarika füzért is. Radiátoron, de sütőben is száríthatjuk, az elkészítéséről bővebben itt olvashatsz.
Ha szeretünk sütni, süthetünk akár mézeskalácsot is, ebben aztán igazán kiélhetjük a kreatív oldalunkat, hiszen bármit elkészíthetünk. A legelterjedtebb a mézeskalácsszív, amire kedves üzeneteket írhatunk. Ha nem annyira jó a kézügyességünk nagyon szép kézműves darabokat szerezhetünk be.
Készítette: Marci1994, CC BY-SA 3.0, Hivatkozás
A habkarika is nagyon jó karácsonyfadísz, ráadásul a legkülönfélébb színekben kaphatóak. Mivel súlya sem nagy, nem fogja lehúzni az ágakat, egy cérnával nagyon egyszerűen felhelyezhetjük, és ebből is készíthetünk füzért. Ide kattintva pedig megtaláljuk a teljes elkészítési módot.
A pattogatott kukorica nem csak a karácsonyi mozisához jön jól, de ebből is készíthetünk karácsonyfadíszt, ételszínezőkkel meg is színezhetjük őket és felfűzhetjük cérnára.
Készítette: fir0002
flagstaffotos [at] gmail.com
Canon 20D + Tamron 28-75mm f/2.8
- A feltöltő saját munkája, GFDL 1.2, Hivatkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre