Dobd el a régi önéletrajzodat! Ezzel könnyebben találsz majd állást!





A csupán a tényeket közlő önéletrajz már a múlté. Megtudtuk milyennek kell lennie, hogy megkapjuk a régóta áhított állást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.23.
állásinterjú munka állás önéletrajz

Ahhoz, hogy megnyerjük a cégvezetőket, dinamikusnak és nyitottnak kell lennünk, amit első lépésben az önéletrajzunknak kell tükröznie.

A csupán a tényeket közlő önéletrajz már a múlté. Ennek a modern változata az érdeklődési körre és a tapasztalatra fókuszál, nem a titulusokra és a cégeknél eltöltött évekre. Az emberiség jövőjét formáló legfontosabb kérdéseket megvitató Brain Bar online konferenciáján a szakértők elmondták, hogy a pályázónak sokkal inkább a személyiségét kell megmutatnia leendő főnökeinek, nem az eddigi számszerű eredményeit vagy hogy milyen pozíciót töltött be egy cégnél, bár ezt sem kell titkolni.

Sokkal fontosabb, hogy az eddigi munkahelyein milyen feladatköröket látott el, mit tanult ezekből, milyen csapattal dolgozott. Arra kíváncsiak inkább, hogy – függetlenül attól, hogy miről van papírja vagy miben van nagyobb tapasztalata – mi az, amit igazán szenvedéllyel, lelkesedéssel csinál vagy csinálna. A motivációs levélben is elsősorban ezt kell kiemelni, az első beszélgetést erre kell kihegyezni. Mint az a szakemberektől elhangzott, azokat a munkavállalókat részesítik előnyben a munkaadók, akik mernek kockázatot vállni, bátrak és hajlandóak a folyamatos tanulásra, fejlődésre.

fotó: profession.hu /shutterstock

Hogyan legyünk meggyőzőek személyesen?

A pszichológusok és más személyiségfejlesztő szakemberek szerint a legfontosabb, hogy mindent előre fogalmazzunk meg magunkban, ha lehet már a fent leírt szempontok alapján. Ne essünk abba a hibába, hogy majd utólag a „folyósón gondolkodunk”.

Semmiképpen ne egy monológra készüljünk, hanem egy kellemes, a másikra is odafigyelő kommunikációra. Érdemes párbeszédet folytatni, odafigyelni, kérdések segítségével kideríteni, mit keres a másik fél, hogy aztán azt az oldalunkat mutathassuk meg leginkább, amilyen típusú személyiséget keresnek erre a feladatra.

Meggyőző lehet, ha elmondjuk, nekünk miért fontos, hogy itt dolgozzunk, hogyan kapcsolódik személyes céljainkhoz, értékrendünkhöz az itt elvégzendő munka. Vigyázzunk arra, hogy ne puffogtassunk közhelyeket, hiszen az igazi egyéniségeket mindenhol jobban szeretik, főleg ha valamilyen kreatív állásról van szó.





Ezeket olvastad már?
Furcsa megérzése lesz ma ennek a csillagjegynek

Furcsa megérzése lesz ma ennek a csillagjegynek

Figyelem! A Te hangodat is klónozhatták, ha elkövetted ezt a hibát a telefonoddal

Figyelem! A Te hangodat is klónozhatták, ha elkövetted ezt a hibát a telefonoddal

A négyéves fiam gyűlöli a feleségem főztjét: hogy vessek véget az állandó családi viszálynak?

A négyéves fiam gyűlöli a feleségem főztjét: hogy vessek véget az állandó családi viszálynak?

Ezek a csillagjegyek örülhetnek! Párkapcsolatok helyrehozásában segítenek az égiek

Ezek a csillagjegyek örülhetnek! Párkapcsolatok helyrehozásában segítenek az égiek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás