RETRO RÁDIÓ

Ezekre figyelj, mielőtt panellakást veszel

Sokan döntenek a panellakás mellett, ami annak is köszönhető, hogy ma már az többségük modern, felújított. Ennek ellenére sokaknak vannak kételyeik egy ilyen ingatlan vásárlásakor. Hogyan tudjunk meg az adott lakóközösségről fontos információkat, mielőtt aláírjuk a szerződést?Megosztás
Szerző: Metropol
2020.11.09. 20:45
panel ingatlan

1. Olvasson fórumokat!

Nem mindegy, hogy a panellakás milyen környéken van. A rossz szomszédság ugyanis sajnos a panelházakban még hatványozottabban tud jelentkezni, hiszen a nem túl jó hangszigetelés miatt áthallatszik, ha hangoskodnak a fal túloldalán. Érdemes internetes fórumokat olvasgatni, ahol az ott lakók megosztják - néha ijesztő - tapasztalatikat a folyamatos házibulikról vagy az egymással ordibáló szomszédokról.

2. Válasszuk a felső vagy saroklakást!

Ha a legfelső szinten választunk egy lakást vagy a folyosó valamelyik végén, akkor csökkentjük annak az esélyét, hogy a felettünk vagy a mellettünk élők gyerekei éjfélkor átszáguldjanak a fejünkön.

Képünk illusztráció / Pixabay

3. Nézzünk körül a lépcsőházban!

Ha a lift rossz állapotban van, telefújva grafitikkel ugyanúgy, mint a lépcsőház fala, akkor sejthetjük, hogy egy kifejezetten igénytelen lakóközösséggel van dolgunk. Tudjuk meg, hány lakás üres, mert ha túl sok, az azt sejteti, hogy innen hamar elmenekülnek a tulajdonosok.

4. Böngésszük a faliújságot!

A legtöbb házban van faliújság, érdemes olvasgatni az arra kitűzött cetliket, írásokat. Sokadszorra megismételt közgyűlések hirdetései, elmaradt közös költség befizetésére felszólító közlemények mind azt sugallják, hogy nem túl igényes és becsületes lakótársakra számíthatunk.

5. Beszéljünk a lakókkal!

Ha szerencsénk van, akkor néhány lakó szívesen elbeszélget velünk a lépcsőházban, amikor elmegyünk megnézni a lakást. Kérdezősködjünk, hogy milyen tapasztalataik vannak, mióta laknak itt, mire számíthatunk, ha mi is odaköltözünk. Ha szerencsénk van, akkor elmondják őszintén a negatív szempontokat is.

Ezeket olvastad már?
Kiderült a titok, ezért vonzóbbak bizonyos nők másoknál

Kiderült a titok, ezért vonzóbbak bizonyos nők másoknál

A péntek a romantikáról szól a Szűznek

A péntek a romantikáról szól a Szűznek

Elárulják a csillagok, erre a fordulatra készülhetsz februárban horoszkópod szerint

Elárulják a csillagok, erre a fordulatra készülhetsz februárban horoszkópod szerint

Ezekre a csillagjegyekre nehéz nap vár

Ezekre a csillagjegyekre nehéz nap vár

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás