RETRO RÁDIÓ

Íme pár villámgyors fapados szépségpraktika





Van, amikor nincs idő a hosszú szépítkezésre, máskor a pénztárcánk szab gátat a legújabb szépészeti trendeknek. Összegyűjtöttük a legtutibb fapados trükköket, amelyek segítségével nem csak szuper jól nézhetünk ki, de rengeteget spórolhatunk is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.11.
kozmetika praktikák smink pakolás szépség olcsó

A szépségipar tele van olyan felkapott és gyakran túlárazott termékekkel, amelyeket könnyedén helyettesíthetünk. A beauty bloggerek, a szépségszakemberek, de még a hétköznapi nők is számos ilyen trükköt ismernek.

  • „Tökéletes tusvonalat egy kiskanállal is húzhatunk: illesszük a lecsukott szemhéj vonalára, majd a kanál mentén húzzuk meg tussal a kívánt erősségű vonalat.” (Lilly, 19 éves blogger)
  • „A natúr szájfénybe keverjünk pár csepp borsmentaolajat. Ez az olaj kicsit vérbőséget okoz, amitől egy picit megduzzadnak az ajkak.” (Anikó, 27 éves fodrász)
  • „Már a 80-as években is így csináltuk: egy kihegyezett szemceruzát az öngyújtó lángjába tartottunk, majd hagytuk kihűlni. Gyönyörű tusvonalat húztunk vele.” (Szilvia, 61 éves nagymama)
  • „A highlighter és a szemhéjpúder is tartósabb lesz, ha sminkelés előtt egy kevés színtelen ajakápolót viszünk fel a szemhéjra, az arccsontra és az orrcimpára.” (Viki, 38 éves irodai dolgozó)
  • „Amikor váratlanul elfogy az alapozóm, akkor egy kevés folyékony korrektort keverek a nappali arcrémemhez, és ezzel mentem a helyzetet, hogy eltakarjam a bőrhibáimat. „(Erika, 31 éves marketing asszisztens)
  •  

    Ne dobja ki!

    Leesett és összetört a púrder? - Valamennyien jártunk már így, de ne essünk kétségbe: gyógyszertári alkohollal fújjuk be a darabkákat, az ujjunkkal rendezzük egybe és hagyjuk megszáradni. Amikor az alkohol elpárolgott, újra használható.

    Beszáradt a szempilla spirál? - Sós vízzel itassuk át. A só remekül feloldja az összecsomósodott festéket.

    Elszáll a parfüm illata? - Kenjünk egy kis vazelint a pulzuspontokhoz, ha azt szeretnénk, hogy a parfüm extra tartós maradjon.

    Lapos a frizura, de nincs kéznél hajlakk? - Fogjunk egy használaton kívüli fogkefét és tupírozuk fel vele a haj tövét!

    Kenődik a rúzs? - Használjunk egy kis púdert még a rúzs felrakása előtt.

    Karikás szemek Lefekvés előtt egy csésze kamillatea csodát művel. A maradékot hagyjuk meg reggelre, és vattakorongba mártva, néhány perces apró ütögetéssel eltüntethetők a karikák.

    Cserepes ajkak A cserepes ajkakat elég, ha fogkefével alaposan átdörzsöljük, erre jöhet egy kevés hidratáló krém.

    Gyors smink – A szempillaspirál varázslatos tekintetet kölcsönöz, és felgyorsítja a folyamatot. A szemhéjpúdert nyugodtan kenjük fel az ujjainkkal, majd jöhet egy kis highlighter, ami kipihentebbnek mutatja az arcot. Használjunk multifunkciós termékeket, például olyan hidratálót, ami egyben színező, így több lépést is átugorhatunk.

    Hajtuning – Ha lapos a hajunk, a tövére szórjunk egy kevés hintőport, majd kössük lófarokba vagy kontyba. Jól jöhet egycsibészes sapka vagy egy csini kalap is. A rövid hajúak legjobb barátja a hajzselé: vagány a teljesen lenyalt style.

    Piros rúzs és tűsarkú – Az igazi Jolly Joker páros, ami cipő akár farmerhoz, akár szoknyához tuti választás.

    [most_read_articles]





    Ezeket olvastad már?
    Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

    Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

    Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

    Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

    Versenyt fut az idővel az édesanya 2 éves kisfia életéért

    Versenyt fut az idővel az édesanya 2 éves kisfia életéért

    Így ettek ők! Ezek voltak a magyar írók kedvencei

    Így ettek ők! Ezek voltak a magyar írók kedvencei

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás