Ez a zöldség a legjobb télen köhögés ellen

Ez az ősrégi módszer igazán hatásos a köhögés ellen.Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.01.19.
köhögés egészség

A mostani egyik nap enyhe, másik nap mínuszokban röpködő télen könnyű meghűlni, a köhögés pedig sokszor hosszú hetekig megmarad. Ez ellen rendkívül jó azonban a fekete retek. 

fekete retek
A fekete retek igazi csodaszer

Nyersen fogyasztva az egyik legjobb téli C- és B-vitamin-forrás, de emellett bőven található benne vas, foszfor, kalcium és magnézium is. Segíti a máj működését, vízhajtó hatása van, és emésztési zavarokra is hatásos. Emellett azonban leggyakrabban felső légúti panaszok enyhítésére szokták használni, hiszen hatásosan csillapítja a köhögést, a torokfájást, és enyhíti az influenzás tüneteket.

Köhögés ellen fekete retek

Hozzávalók:

1 nagyobb fekete retek
méz

Elkészítés:

Vágd le a retek felső részét, vájd ki kanállal a belsejének körülbelül az egyharmadát úgy, hogy hagysz egy kb. 1 cm-es peremet.

Lyukaszd ki a retek alsó részét, majd tedd a retket egy széles peremű üvegpohárba. Önts bele mézet, hogy kitöltse a zöldségbe vájt mélyedést, majd az egészet tedd be egy éjszakára a hűtőbe.

Reggelre a méz átfolyik a retek alján lévő lyukon, és telítődik a zöldségben található hatóanyagokkal. Ebből a mézből fogyassz kiskanállal, magában, de a teádat is ízesítheted vele.

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás