Ennél nincs kellemetlenebb felismerés főzés közben. Azonnal dobd ki a hagymát, ha ilyen.
A hagyma egy rendkívül gyakran használt zöldség, majdnem minden étel receptjében megtalálható. Ha megfelelően tároljuk, bizonyos hagymafajták akár hónapokig is elállhatnak. Még a legtökéletesebb tárolási technikák mellett is előfordulhat, hogy csírázott hagymával találkozunk.
Sajnos sokan nem tudják, de csírák gyakran azt jelzik, hogy egy zöldség elérte a lejárati idejét. Bizonyos típusú zöldségek esetében, mint például a burgonya, ez akár azt is jelentheti, hogy már nem biztonságos a fogyasztása.
Azonban a burgonyával ellentétben, ahol az érett növény mérgező lehet az emberre, a hagyma minden része – így a csírája is – biztonságosan fogyasztható. Tehát nem kell aggódnod, ha nagy zöld csírák állnak ki a hagymából, sőt! Még csak el sem kell távolítanod őket. A hagymacsírák ugyan nem azonosak az újhagymával vagy a zöldhagymával, de az ízük nagyon hasonló. Szóval nyugodtan aprítsd fel őket, és használd fel a főzéshez.
FONTOS: Ha a kicsírázott hagyma pépesebb állagúvá válik, penészedik, vagy akár levet is ereszt, akkor mindenképpen dobjuk ki, illetve komposztáljuk, mert ilyen esetekben a fogyasztása nem biztonságos.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre