Azonnal szabadulj meg a hagymától, ha ezt látod rajta!

Ennél nincs kellemetlenebb felismerés főzés közben. Azonnal dobd ki a hagymát, ha ilyen.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2025.01.26.
Módosítva: 2025.01.26.
növény hagyma csíra hagyma csíra

A hagyma egy rendkívül gyakran használt zöldség, majdnem minden étel receptjében megtalálható. Ha megfelelően tároljuk, bizonyos hagymafajták akár hónapokig is elállhatnak. Még a legtökéletesebb tárolási technikák mellett is előfordulhat, hogy csírázott hagymával találkozunk. 

A hagyma csírája ehető Fotó: Pexels

Sajnos sokan nem tudják, de csírák gyakran azt jelzik, hogy egy zöldség elérte a lejárati idejét. Bizonyos típusú zöldségek esetében, mint például a burgonya, ez akár azt is jelentheti, hogy már nem biztonságos a fogyasztása. 

Azonban a burgonyával ellentétben, ahol az érett növény mérgező lehet az emberre, a hagyma minden része – így a csírája is – biztonságosan fogyasztható. Tehát nem kell aggódnod, ha nagy zöld csírák állnak ki a hagymából, sőt! Még csak el sem kell távolítanod őket. A hagymacsírák ugyan nem azonosak az újhagymával vagy a zöldhagymával, de az ízük nagyon hasonló. Szóval nyugodtan aprítsd fel őket, és használd fel a főzéshez.

FONTOS: Ha a kicsírázott hagyma pépesebb állagúvá válik, penészedik, vagy akár levet is ereszt, akkor mindenképpen dobjuk ki, illetve komposztáljuk, mert ilyen esetekben a fogyasztása nem biztonságos.

(VIA)
 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás