Most közölték: esővel szigorít az időjárás, de nem ez lesz a legrosszabb

Ez a hét sem alakul felhőtlenül az előrejelzések szerint.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.07. 06:00
Módosítva: 2024.10.07. 15:16
időjárás pára köd eső

Esővel indul a hét, aztán kellemesebb fordulatot hoz az időjárás, bár ezt sajnos nem sokáig élvezhetjük. Reggelente nagyon kell vigyázni, mert köd és pára nehezíti a közlekedést!

időjárás eső vihar
Az esernyőkre szükség lesz! Fotó: Pexels

Hétfőn hajnalban, reggel elsősorban az északkeleti és keleti területeken képződhet pára, köd, valamint rétegfelhőzet. Napközben inkább gomolyfelhők lesznek jellemzők, hazánk nagy részén több órán át süt majd a nap. Északkeleten elszórtan előfordulhat kisebb eső, miközben a déli és délnyugati szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet 15-20 fok között alakul.

Kedden változóan felhős időre van kilátás, több órán át élvezhetjük a napsütést. Éjszaka és reggel elsősorban az északkeleti területeken fordulhat elő pára, köd, vagy rétegfelhőzet. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél több helyen megélénkül, különösen az Észak-Dunántúlon, ahol erősebb széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet kellemesen alakul, 17-24 fok közötti maximumokra lehet számítani.

Szerdán nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor – írja a Köpönyeg. 16-21 fok közötti értékeket mérhetünk. A délnyugati szél megélénkül.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás