Kilincsrángató fantom bujkált Pestszentimrén – Leleplezték!

Settenkedve járta az utcákat, és ha épp nem figyelt senki, megpróbálta feltörni az autókat. Pestszentimrén el is nevezték kilincsrángató fantomnak. Legutóbb viszont pechje volt, egy fiatal nő lefülelte – szó szerint!



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.10.09. 14:30
Módosítva: 2024.10.09. 14:51
fantom autótolvaj Pestszentimre

Napok óta beszélnek róla az interneten, hogy a XVIII. kerületben elszaporodtak az autófeltörések. Pestszentimre lakói már jól ismerik a kilincsrángató fantom tetteit: szeptember közepe táján négy autót is feltört. Előtte sokáig nem tudta senki, mégis, ki lehet az autótolvaj, ám végül lebuktatta egy környéken élő. 

kilincsrángató fantom
A kilincsrángató fantom csúnyán lebukott / Képünk illusztráció: Shutterstock

Lebukott a kilincsrángató fantom

Egy darabig rejtély volt a kilincsrángató fantom kiléte, hiszen csak az éjszakai órákban jelent meg az utcákon és próbált kinyitni járgányokat. Különös ismertetőjegye, hogy mindig a járművek kilincsét rángatja – utána csap le rájuk. Az autófeltörővel a lakók nem tudtak mit kezdeni, még azt sem tudták a lebukásáig, hogyan nézhet ki, olyan gyorsan képes volt köddé válni. A fantom gyakran járta a kerületet, de egyszer csak pórul járt! B. Éva nemcsak hogy hallotta, ahogy az ő autójának a kilincsét rángatja, de látta is, hogy kicsoda!

Én épp anyukáméknál voltam, az udvaron telefonáltam, közel a kapuhoz. Az autótolvaj a túloldali járdán nézegette az ott parkoló három autót. Az enyém állt középen, és annál picit elidőzött. Erre figyeltem fel. Lehajolt, benézett a szélvédőn, aztán rápróbált a kilincsre. Ezt még hallottam is!

– mondta el Éva a Metropolnak.

A fantomot elég rövid ideig látta, de jól megjegyezte: szerinte fiatal, vékony testalkatú, sötétebb bőrű férfi volt, 170 centiméter magas. Fekete felsőt és világos farmert viselt. Éva nemcsak látta, de rá is szólt az alakra. „Ráordítottam, hogy lehet tiplizni innen! Erre megijedt, kérdezett valami olyasmit, hogy az enyém-e az autó, majd előkapta a telefonját és hívott valakit. Mire kiértem az útra, már nem láttam, szerintem rögtön elszaladt” – idézte fel Éva.

Nem csak a kilincsrángató fantom próbálkozik?

A nő szerint sajnos egyre gyakoribbak a kerületben az autófeltörések. 

Elszaporodtak az ilyen esetek sajnos… De még mindig inkább az otthonokba törnek be. Nyár elején pont a szemközti házba törtek be, ahol pedig riasztó is van!

– emlékezett vissza a pestszentimrei nő.

Éva szerint az időseknek is jobban kell figyelniük.

„A szüleim ahhoz szoktak hozzá, hogy a kapu mindig nyitva van, a szomszédok jöttek-mentek szabadon. Nagyon nehezen szoknak hozzá, hogy zárjanak mindent, még az udvaron álló autót is. Nem gondolom, hogy aggódnának vagy belegondolnának, hogy ez velük is megtörténhet” – zárta szavait Éva, aki egy Facebook-poszttal riadóztatta a környéken élőket a fantom miatt.

A BRFK Kommunikációs Osztálya kérdésükre válaszolva közölte: autólopásról a XVIII. kerületben szeptemberben öt autófeltörésről érkezett bejelentés, amelyek ügyében a rendőrkapitányság nyomozást rendelt el. Egy gépjárművet a Gyöngyvirág utcában, négyet a Margó Tivadar utca és a Czifra György utca kereszteződésében törtek fel. Mindkét esettel kapcsolatosan nyomoznak, gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás