„13 évesen otthagytam az iskolát, mert túl sok szabályt kellett betartani – most csak utazgatok”

A most 19 éves lánynak a kinézet sokkal fontosabb, mint az iskolai papírok.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2024.10.17. 15:30
férj Zoe utazgat

Zoe Lynch fellebbentette a leplet arról, milyen is valójában utazónak lenni a modern korban, miután 13 évesen abbahagyta az iskolát, és elkötelezte magát a házimunka és a napozóágyak mellett.

Fotó: Pexels

Az írországi Kildare megyéből, Naasból származó 19 éves Zoe kiskora óta szigorú szabályok és értékek mellett nevelődött. Miután tavaly férjhez ment a szintén 19 éves Tom Delaney-hez, a családi házat lakókocsis életre cserélte az írországi Tipperaryben.

A fiatalasszony komolyan veszi a háziasszony szerepét, míg férje hazaviszi a pénzt. A közösség normáinak megfelelően Zoe büszke arra, hogy megőrzi a csillogó megjelenést, a mesterséges barnított bőrt, a dús szempillákat és a hosszú hajat. A tinédzser határozottan kitart amellett, hogy ha lánya lesz, ugyanazt a magatartási kódexet adná tovább. Zoe őszintén elmondta: „18 évesen férjhez mentem, és az embereket meglepi ez a fiatal kor, de közösségünkben vannak, akik már 14 évesen is házasodnak.”

Így folytatta, köszönetét fejezve ki férje gondoskodásáért: „A férjem mindent biztosít számomra. 13 évesen abbahagytam az iskolát, és gyakori nálunk, hogy ilyen korban vagy még ennél is fiatalabban otthagyják.” Zoe kifejtette, hogy a rokonai közül többen egyáltalán nem jártak iskolába.

Zoenak határozott elképzelései voltak az életről. Már gyerekként kikötötte, hogy házasság előtt tilos az alkohol és a cigaretta, és az ilyen viselkedést „tisztelhetetlennek” minősítette. Nyolcévesen megtanult főzni és háztartást vezetni, hogy minél hamarabb férjhez tudjon menni.

Elárulta, hogy még házaspárok sem mehetnek csoportos nyaralásra a barátokkal, és hozzátette: „Ha nyaralni mégy, akkor a férjeddel vagy a családoddal.”

Zoe semmi kivetnivalót nem lát az életvitelükben, hiszen körülötte mindenki ugyanígy él, vándorként, így neki ez a normális. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás