Ezen a hétvégén is egymást érik a programok: lesznek koncertek, borfesztivál, félmaraton, családi nap és izomautó-kiállítás is!

Mutatjuk, milyen lesz az időjárás, és hogy milyen programokon lehet részt venni a szeptember 6–8-ig tartó hétvégén. Van közte sok ingyenes is! Íme a lista.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.06.
Módosítva: 2024.09.06.
ez lesz ma program hétvége

Pénteki programok a fővárosban

A XVIII. kerületben például kezdődnek a Városnapok és egészen vasárnapig, azaz szeptember 8-ig tartanak majd. A szervezők mintegy 50 programmal, többek közt koncertekkel, előadásokkal, bemutatókkal és a már hagyománnyá vált főzőversennyel készülnek Pestszentlőrinc-Pestszentimre legnagyobb ingyenes rendezvénysorozatára a Bókay-kertben. Természetesen az ételek, italok és a kézművesárusok is elengedhetetlen részei a Városnapoknak. Az esemény további részletei itt találhatók. A belépés ingyenes!

A XXII. kerületben borfesztivál lesz a hétvégén

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál lesz a XXII. kerületben szeptember 6–8. között. A gasztronómiai fesztivál több mint 3 évtizede hozza össze a minőségi borokat és pezsgőket, a gasztronómiát, a kultúrát és a jó hangulatú koncerteket kedvelőket Budafok varázslatos utcáin, terein. A fesztivál célja, hogy barátságos környezetben, változatos szabadtéri programokkal adjon gondtalan kikapcsolódást felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt – olvasható az esemény leírásában. Az esemény helyszínei és a programok listája itt található. A belépés erre a fesztiválra is ingyenes.

Rendhagyó előadás lesz az MVM Dome-ban

Mintegy kétszáz táncos, közel száz művész lép fel a Nemzeti Színház monumentális produkciójában, az Egri csillagok című előadásban, amelyet szeptember 6-án és 7-én láthat a közönség a budapesti MVM Dome-ban. A szeptember 5-ei nyilvános főpróbát hátrányos helyzetű gyerekek, fiatalok és idősek tekinthették meg. Az előadást több mint hatezer, a Honvéd Kadét Programban részt vevő középiskolás diák is láthatja, a Nemzeti Színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Honvédelmi Minisztérium közös rendezvényén. Az előadásra belépőjegyet kell váltani!

Szombaton, azaz szeptember 7-én kezdődik a Pozsonyi Piknik

Újlipótváros kulturális falunapjának is szokták becézni a rendezvényt, ahol számos kulturális és zenei programmal várnak mindenkit szeptember első szombatján. 2024-ben is igazi színházi fesztivál kerekedik az Újpesti rakparton, két színpadon, kitelepülő színházakkal, vásárosokkal, kézműves-, és gasztrohelyszínekkel is készülnek. Természetesen a Pagony is ott lesz a Radnóti Miklós utcában. További részletek a Pozsonyi út és a környező utcákban tartott eseményről itt található. Az eseményen való részvétel ingyenes.

Vasárnap ismét a futóké lesz a főváros

Legalábbis egy része. Szeptember 8-án lesz ugyanis a 39. Wizz Air félmaraton. A rajt és a cél minden esetben a lágymányosi Pázmány Péter sétányon lesz, a félmaratoni pálya érinti Budapest legszebb részeit, a Duna belvárosi szakaszának mindkét partján. A Budapest Sportiroda arra biztatja a fővárosiakat, hogy minél nagyobb számban látogassanak ki a rakpartokra vasárnap, és szurkoljanak a nemzetközi futókaraván tagjainak, hogy a külföldi résztvevők számára örökké emlékezetes élmény legyen a budapesti látogatás. A 21,1 km-es táv teljesíthető kétfős váltóban a Kometa Páros Félmaratonon, illetve háromfős váltóban a Xylem Trió Félmaratonon. Ezek mellett rajthoz lehet állni a 10 kilométeres Szimpatika, illetve a 2,3 kilométeres Wizz Air Lágymányos-kör futamon is szeptember 8-án. Nevezés is információk itt olvashatók.

Családi nap lesz a Várkert Bazárban

Egész napos ingyenes őszköszöntő – nyárbúcsúztató családi rendezvénnyel, zenével, bábszínházzal, interaktív játékokkal várják a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazár Öntőház udvarán szeptember 8-án. A családi nap ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. A programok reggel 10-órakor kezdődnek és egészen este 6-ig tartanak majd. További információk itt olvashatók a rendezvénnyel kapcsolatban.

Ebben a kerületben lomtalanítás is lesz

2024. szeptember 8. és szeptember 15. között a II. kerületi körzetekben kezdődik a lomtalanítás. Fontos, hogy lom kizárólag az adott címre vonatkozó, a postaládákba dobott hivatalos tájékoztatólevélben, valamint a külön ebből a célból készült online térképeken megjelölt napon, 18 óra után helyezhető ki. A nem a megjelölt időpontban történő lomkikészítés közterület-szennyezési szabálysértésnek minősül, ami bírságot vonhat maga után. A lomokat az FKF a kihelyezést követő napon szállítja el.

Vasárnap kezdődik a Zsidó Kulturális Fesztivál

A több helyszínen zajló fesztivál egészen szeptember 18-ig tart majd. A Zsidó Kulturális Fesztiválra ellátogatók a főváros legszebb zsinagógáinak (a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai, a Frankel Leó úti és a Rumbach utcai) meghitt atmoszférájában élvezhetik a különböző kulturális programokat. Az egyik legjobban várt esemény az élő legenda, Rhoda Scott fellépése, akihez csatlakozik a különleges cigány fúziós zene megteremtője, Roby Lakatos, a cimbalom mestere, Lisztes Jenő, valamint Radics Gigi énekesnő is. További információk a fesztiválról itt olvashatók.

Az autók szerelmeseinek a Hungexpóban a helye

Nyárzáró Parkoló Parádé lesz szeptember 8-án a Hungexpóban. Az esemény fedőneve Szeptember V8. Az eseményen egybegyűlik majd minden, ami fastback, boattail, pickup, muscle car, pony car, small block, big block, Hemi block, turbocharger, supercharger, horsepower. Emellett megvillantják magukat a hazai amerikai autós és motoros közösségek is. További részletek és belépőjegy-információk itt olvashatók.

Egész hétvégén látogatható a Belvárosi Sörfesztivál is

A szeptember 9-ig tartó sörfesztivál a Szabadság téren található. Az odalátogatók a legjobb magyar sörfőzdék termékeiből választhatják ki az ízlésüknek megfelelő frissítőt. A kínálatban nemzetközi különlegességek is helyet kapnak, ráadásul több újdonsággal itt találkozhatnak először az ital kedvelői. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is több mint 250-féle sörrel és food truckokkal várják a résztvevőket. Az esemény részletes programja itt található.

Ilyen idő lesz a hétvégén

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken sok napsütés várható, de helyenként előfordulhat egy-egy zápor vagy zivatar. A hőmérséklet maximuma általában 30 és 35 fok között alakul. Az ÉK-i szél megélénkül. Szombaton is napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel, de néhol erőteljesebb gomolyfelhők is kialakulhatnak, amelyek záporokat vagy zivatarokat hozhatnak. A keleti, délkeleti szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet csúcsa 28 és 33 fok között várható. Vasárnap pedig ugyancsak sok napsütésre készülhetünk, amit gomolyfelhők zavarnak majd. A délutáni órákban helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak. A hőmérséklet csökken: délután 26 és 34 fok között alakul.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás