"Utolsó forintjaimból Letti kutyámnak vettem tápot" - segítségért fohászkodik Zoltán, ez az oka

Ismét nehéz helyzetben van Zoltán, aki hajléktalanságból küzdötte fel magát. Miután kifizeti az albérletet, a rezsit, már élelemre is alig marad pénze. Ráadásul most a munkahelyén is nyári leállás van. Kétségbeesésében a Facebookon fordult az emberekhez segítségért.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.17.
Zoltán Letti komló segítség

Zoltán nehéz életet tudhat maga mögött, de sosem adta fel. Mindig küzdött az álmaiért.Szülők nélkül nőtt fel, és egyetlen hű társa az életben a kutyája Letti, akit élelem és víz nélkül talált meg a szőlőhegyen kikötve. Elhozta, és már több, mint 12 éve az élete része, elválasztathatatlanok.

Zoltán mindenét megosztja kutyájával Lettivel Fotó:Faludi Koppány

Volt mikor csak nekem akartak szállást adni, és a kutyámat az utcán kellett volna hagynom. Én inkább Lettit és az utcát választottam. 

-mondja őszinte szeretettel Zoltán, aki azóta is mindenét megosztja a kutyájával. Inkább nem eszik, de Letti semmiben nem szenved hiányt. Zoltánnak nehéz élete volt, Bakócán állami gondozottként nőtt fel. Katona akart lenni, de a az élet közbe szólt. Kiderült, hogy baloldali izomsorvadásban szenved. Izmai folyamatosan zsugorodnak, így nehezen tud járni, és állni. Az élete kártyavárként omlott össze, és az utcára került. De sosem adta fel. Munkát vállalt egy autókozmetikában, ahol szállást is kapott. De a jó nem tartott sokáig, mert a munkahelye megszűnt, és ismét a köztéri padok és kapualjak jelentették számára és Letti számára az otthont.
De a férfi tovább küzdött, lett munkája, és némi segítséggel még egy lakást is ki tudott bérelni Komlón. De egészségi állapota miatt csak rehabilitációs könnyű munkát tud elvégezni. Így a kis fizetésből nehezen jön ki, miután kifizette a lakás bérleti díját, és a rezsit.

Több hetes leállás van a munkahelyemen, így nagyon hamar elfogyott a pénzem. Az utolsó forintjaimból Lettinek vettem tápot, de én már napok óta alig ettem valamit. 

-sóhajt fel Zoltán, aki szélmalomharcot vív, hogy az élete jóra forduljon végre.

Nem maradt más hátra, az emberek segítését kértem a Facebookon. Minden jól jön most. Élelmiszer, tisztasági csomag, tusfürdő, mosószer, Lilinek a cicának táp és alom. 

-szégyenli el magát Zoltán, aki nehezen tud kitörni a nehéz helyzetéből. Úgy érzi, hogy belekerült egy mókuskerékbe, mivel egészségi állapota miatt nem tud másik munkát elvállalni.

Ebből a kevés pénzből pedig nem jövök ki sajnos, de azért még így is hálás vagyok a sorsnak, mert van fedél a fejem felett, és Letti és Lili lett a családom.

 -mondja elcsukló hangon Zoltán, akinek minden álma, hogy nyugalomban hajthassa álomra fejét szeretett kedvencei társaságában.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás