„Az a legnagyobb álmom, hogy járjak” – a 6 éves Korina nem adja fel

Sérült a mozgásszervi idegrendszere, emiatt 6 éves korában sem tud még járni Korina, aki ennek ellenére csupa mosoly és kedvesség. Féléves korában derült ki, hogy nem úgy fejlődik, mint az ikertestvére. Azóta kitartóan küzd, rendszeresen részt vesz fejlesztéseken.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2023.10.15.
Módosítva: 2023.10.15.
kislány mielőbbi gyógyulás Korina életerő édesapa

Korina féléves volt, amikor egyértelművé vált, hogy elmarad a fejlődésben az ikertestvérétől, Kloétól. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy sérült a mozgásszervi idegrendszere. Bár rendszeresen jár fejlesztésekre, még mindig nem tud járni, noha ez a legnagyobb álma. Édesapja és ő maga is azért küzd, hogy még ha segédeszközzel is, egyszer majd képes legyen az önálló életre.

Apa és lánya elszántan küzd, hogy a kislány egyszer majd képes legyen az önálló életre Fotó: Olvasói

Tündéri, nagyon is szerethető kislány

Korina bár nap mint nap olyan küzdelmeken van túl, ami egy egészséges gyermeknek elképzelhetetlen, mégis csupa öröm, mosoly és életerő a kislány. Nemrég egy kéthetes fejlesztésen vett részt édesapjával Budapesten, ahová elkísérte őt a Ripost stábja is.

Korina jelenleg négykézláb közlekedik a szobán belül, de már próbálkozik a járókerettel is. Bal kezét csupán segédkéznek használja, a jobb kezét használja elsődlegesen. Felkockázott szendvicset vagy szilárd ételt tud enni egyedül is, de a kanalat például nehezen használja

– számolt be a kislányról az apukája, aki már a híres dr. Igor Nazarovhoz is eljuttatta Korinát Barcelonába, aki megműtötte a kislányt. Korina nagy mosollyal és beszámolóval fogadta a Ripost munkatársait és vidáman mutatta meg, hogyan küzd azért, hogy egyszer majd ő is lemehessen a testvéreivel a játszótérre. 

 A kislány küzdelme és életigenlése azokat is elvarázsolta, akik olvastak róla és most együtt biztatják Korinát, hogy soha ne adja fel és küzdjön az álmáért, a járásért. 

A fejlesztések során Korina kitesz magáért a cél érdekében Fotó: Olvasói

Kitartást, sok sikert! Nagyon tündéri gyermek! Apukának is gratulálok sok erőt, egészséget kívánok a gyermekei neveléséhez és nagyon szorítok, hogy sikerüljön kislányának járni, még ha segédeszközzel is

– írta az egyik olvasó. Az embereket teljesen magával ragadta a pici lány küzdelme és hatalmas mosolya.

„Nagyon Tündéri, szerethető a kislány. Milyen kis vidám, bizakodó!” – tette hozzá. A kommentelők egy emberként szurkolnak a kislánynak, hogy elérje célját.

Szeretettel kívánom, hogy mielőbb tudjon járni, mint a többi gyerek. Mielőbbi gyógyulást kívánok! Sikerülni fog!

– írták. 

A fejlesztések sokat segítenek, a kislány pedig mosolyogva igyekszik Fotó: MG

„Le a kalappal az édesapa előtt”

A hozzászólók közül sokan elismerték az édesapa, Grób Szabolcs nevelését, aki Korina mellett két másik gyermekéről is példásan gondoskodik, egyedülálló szülőként. Szabolcs két műszakban dolgozik, gyermekeivel pedig szüleinél él Pápán. A srácok nevelésében nagy szerepet vállalnak a nagyszülők is, de Szabolcs igyekszik mindent megadni a gyerkőcöknek, beleértve Korina fejlesztéseit is.

Az apuka nagyon kitartó a 3 gyerek nevelésében . Van ahol eggyel sem tudnak foglalkozni. Mielőbbi gyógyulást kicsi lány. Teljesüljön a kívánságod azt kívánom, kitartást és sok sikert

– írták meghatódva a Ripost cikkéhez kommentelők, akik minden jót, gyógyulást és kitartást kívánnak a családnak. 


 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás