„10-15 százalék esélye volt” – újra kell tanulnia járni az 1 éves Beatrixnak, miután 14 hónapig volt gépre kötve

A szülei fő életcélja lett a szervadományozás fontosságára felhívni a figyelmet. Elképesztő küzdelem után gyógyult meg a kislány.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2023.10.09.
Módosítva: 2023.10.09.
transzplantáció Bea kórház

Borzasztó tragédia egy szülő számára elveszíteni a kisgyermekét. Terry és Cheryl még 2018-ban elvesztették kislányukat, Isabelt, miután halva született. Akkor meghozták azt a szívszorító döntést, hogy a szerveit felajánlották másoknak. A sors kegyetlen fordulata, hogy másodszülött kislányuknak, Beatrixnak egy új szívre lett szüksége. 

kórház
Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

2022 májusában, mindössze 16 hónapos korában szívelégtelenséget szenvedett Beatrix Adamson-Archbold. Ezt követően Bea 14 hónapra „Berlin Heart” gépre került, és ezt az időt a Freeman kórház gyermekszívosztályán töltötte új szívre várva. Amikor pedig megérkezett a várva várt telefon, hogy donort találtak a számára, szülei félelem és remény keverékét érezték. 

„10-15 százalék volt az esélye annak, hogy maga a műtét halálos kimenetelű lesz, nem is beszélve mindarról, ami utána rosszul sülhet el. Azonban, bár voltak kockázatok, ez volt az egyetlen esélye” – árulta el Bea apja, Terry, majd hozzátette: „Soha nem fogunk felhagyni azzal, hogy felhívjuk a szervadományozás fontosságára a figyelmet.” 

A júniusi transzplantáció után a kis Bea kezd hozzászokni a járáshoz anélkül, hogy egy kábel rögzítené őt egy géphez. Terry hozzátette, csodálatos, hogy Bea végre otthon van, bár a kicsinek hiányoznak az ápolók, az NHS személyzete és a többi hasonló helyzetben lévő család, akik olyanok lettek számára, mintha családtagok lennének.

Néhány hónappal Beatrix Adamson-Archbold sikeres szívátültetése után a kislány édesapja folytatja a szervadományozásra való figyelemfelhívást – írja a ChronicleLive.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás