Összeomlott a budapesti baloldal: egymásnak adják a rendőrségi kilincset a polgármesterek és Karácsony listás jelöltjei

Dagadnak a korrupciógyanús ügyek: Óbuda vezetőit lecsukták, Zugló vezetői vád alatt, a fővárost átszövő baloldali pénzszivattyúról egyre súlyosabb részletek derülnek ki, miközben Karácsony Gergely hallgat.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.08.23.
Módosítva: 2024.08.23.
vesztegetés Karácsony Gergely Zugló Óbuda korrupció

Karácsony listás jelöltjei, polgármesterei egymásnak adják a rendőrség és bíróság kilincsét. Mindeközben a főpolgármester hallgat. A budapestiek magyarázatot érdemelnek és azt, hogy vállalja a főpolgármester a felelősséget”– íra Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra fideszes fővárosi képviselő.

IMG_5079
Szentkirályi Alexandra kampányában is felhívta a figyelmet a fővárosi baloldali pénzszivattyúra – Fotó: Pesthy Márton

Az óbudai baloldal korrupciógyanús botránya megrengette az egész kerületet, de csak egy a sok baloldali közül: a korábbról részint Anonymus által már közzétett információkból mára tényszerű vádak lettek.

Zuglóban is dől a dominó: korrupciós bűncselekmények miatt emeltek vádat a zuglói és az újbudai parkolási rendszerrel, valamint a BKV informatikai keretszerződésével kapcsolatos ügyben hét ember, köztük Horváth Csaba zuglói polgármester, Tóth Csaba volt országgyűlési képviselő, Baja Ferenc volt miniszter és Molnár Zsolt országgyűlési képviselő ellen.

Kirajzolódott Budapesten a maffiaszerű baloldali pénzszivattyú térképe, még akkor is, ha az ártatlanság vélelme megilleti a gyanúsítottakat.

Mint megírtuk, soha ennyi korrupcióra és hivatali visszaélés gyanújára okot adó ügyben nem volt még nyomozás, mint Karácsony Gergely idején. Ráadásul maga a főpolgármester sem aludhat nyugodtan, hiszen könnyen elvezethetnek hozzá a szálak, akár az óbudai ügyet tekintve, akár a zuglóit. Mint korábban is mondta, gyakorlatilag beismerve, hogy kerületi polgármesterként belekeveredett a zuglói zűrös ügyekbe: Ha visszamegyek Zuglóba, „akkor engem ott elásnak...”

A Karácsony és Gyurcsány közös listáján (Párbeszéd–ZÖLDEK– DK–MSZP) lévő jelöltek és a szervezet polgármesterei, politikusai gyakorlatilag valóban egymásnak adják a kilincset, ki a rendőrségen, ki a bíróságon...

 

Zuglói és újbudai parkolási botrány: védelmi pénzként havi 10-15 millió „koppant” a bankszámlán

Karácsony Gergely, Zugló korábbi polgármestere és Tóth Csaba, Zugló korábbi országgyűlési képviselője – Fotó: Facebook

Zuglóban vádat emeltek korrupciós bűncselekmények miatt többek között Horváth Csaba polgármester, Tóth Csaba volt országgyűlési képviselő, Baja Ferenc volt miniszter és Molnár Zsolt országgyűlési képviselő ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleményében azt írta a vádirat Zuglót érintő részéről, hogy 2016-ban a XIV. kerületben bevezetett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére, közbeszerzési eljárásokat folytattak le.

 Mint egy gengszterfilm: védelmi pénzt szedtek a szoci képviselők a vád szerint – Fotó: Metropol

„Horváth Csaba szocialista polgármester– a Fővárosi Közgyűlés tagjaként – és Tóth Csaba – a kerület szocialista országgyűlési képviselője – a feladat elvégzésére előre kiválasztott egy gazdasági társaságot. Azért, hogy az érintett cég nyerje el a pályázatot, a két politikus befolyásuk érvényesítését ajánlotta a cég képviselőinek. A politikusok közreműködésükért a pályázat elnyerését követően, 2017 és 2019 között havi rendszerességgel 10-15 millió forintot kaptak” – írták a közleményben. 

Horváth Csaba tagadja a vádakat – Fotó: Magyar Nemzet

A tájékoztatás szerint 2017-ben egy helyi politikus is megkereste a céget azzal, hogy nem fogja politikai befolyását a parkolási szerződés ellenében érvényesíteni, amiért cserébe több alkalommal 2-3 millió forintot vett át – mint a maffia, védelmi pénzt szedtek, hogy ne bántsák a szerződéseket... A cég a vesztegetésre szánt készpénzt fiktív számlák beállításával, illetve befogadásával teremtette elő.

Korábbi videónkat itt nézheted meg a parkolási botrány kirobbanásáról és a házkutatásokról:

 

Röpködnek a tízmilliók: a maffiahálózat Újbudán és a Karácsony-féle fővárosban is dübörgött  

A KNYF közleményében arról is tájékoztatást adott, hogy a XI. kerületben – a közbeszerzés elnyerése után, 2017 és 2020 között – ugyanez a társaság üzemeltette a fizetős parkolási rendszert. A „gördülékeny működés” és „a teljesítésigazolások problémamentes kiállítása” érdekében a cég havi 4 millió forintot fizetett a polgármesteri hivatal egyik vezetőjének. A cég képviseletében eljáró személy érdekeltségébe tartozó másik cég 2019-ben informatikai szolgáltatásokra kötött keretszerződést a Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló Budapesti Közlekedési Zrt.-vel (BKK).

Továbbá Baja Ferenc volt szocialista miniszter és egykori országgyűlési képviselő a vádirat szerint a cég tendernyertességének esetére 30 millió forintot kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását – meglévő befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza. Később Baja Ferenc „egy állított szerződéses probléma elhárításáért további 7 millió forintot vett át, ezt követően további havi 2-3 millió forintot kért közbenjárásáért” - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. 

A korrupciós megállapodásról értesülő Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő befolyására hivatkozással szintén részesedést akart az ügyletből, ezért Baja az ő részére a szerződés meg nem támadásáért 40 millió forintot kért, amit a képviselőnek kifizettek a vádirat szerint.

A Központi Nyomozó Főügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság ítélje a megnevezett politikusokat végrehajtandó szabadságvesztésre, tízmillió forintot meghaladó pénzbüntetésre, és rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig.

Óbuda korrupciógyanús botránya: kenőpénz, fiktív szerződések

Kiss Lászlót, Óbuda DK-s polgármesterét bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsították meg, a letartóztatásban lévő baloldali kerületvezetőt 18 milliós korrupcióval vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. A korrupciós hálózatként működni látszó baloldali önkormányzat vezetés nélkül maradt. Kiss letartóztatását megelőzően ugyanis szocialista alpolgármesterét, a 100 milliós korrupcióval vádolt Czeglédy Gergőt is lesittelték. 

Óbuda baloldali vezetői: Czeglédy Gergő szocialista alpolgármester és Kiss László DK-s polgármester – Fotó: Facebook

A Kiss László polgármesterrel közölt megalapozott gyanú szerint 2019. októberi polgármesterré választását követően megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak majd az önkormányzattól, amiért cserébe neki és további – az önkormányzatnál dolgozó – hivatalos és nem hivatalos személyeknek pénzt kell visszafizetni. Hogy a vesztegetési pénz eredetét és felhasználási céljait leplezzék, az önkormányzat fiktív, túlárazott szerződéseket kötött több, erre a célra létrehozott gazdasági társasággal. Esetenként a vállalt munkát az önkormányzat alkalmazottai végezték el.

 

 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás