Ma éjjel nem zár be az állatkert: hőség és rengeteg program lesz Budapesten az utolsó nyári hétvégén

Az iskolakezdés előtti utolsó hétvégén még elbúcsúzik az igazi nyár: rengeteg program lesz egész Budapesten.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.30.
Módosítva: 2024.08.30.
ez lesz ma Állatkertek éjszaka Budapest

Egész hétvégén strandidő lesz

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken és szombaton folytatódik a strandidő, dél felé haladva egyre melegebb lesz, helyenként akár 36-37 fokot is mérhetünk. A csapadék esélye minimális, zavartalan napos időre készülhetünk. Strandoláshoz ideális idő várható – a sulikezdés előtt még itt az alkalom kicsit „nyaralni”! Az ÉK-i szél megélénkül. Vasárnap, vagyis szeptember első napján pedig továbbra is igazi nyári idő vár ránk, sok napsütéssel. Esetleg néhol fordul elő csapadék. A hőmérséklet akár 34-36 fokig is emelkedhet.

A fővárosi állatkert nyitva lesz ma éjszaka

Augusztus 30-án éjszaka ismét szélesre tárják kapuikat az ország állatkertjei és vadasparkjai. Nem lesz ez másként a Fővárosi Állat- és Növénykertben sem, ahol az elmúlt évek hagyományaihoz méltóan izgalmas programokkal várják ezen az estén a családokat. A látványetetéseken, szakmai vezetéseken és bemutatókon túl éjszakai kulisszatitkokat is megismerhetnek az állat- és növényvilág iránt érdeklődők. A részletes programok itt olvashatók. A fővárosi állatkert mellett a Tropicarium is különleges éjszakai programokkal készül, de csatlakozott a kezdeményezéshez a Budakeszi Vadaspark, a veresegyházi Medveotthon, a Pagony Arborétum és Vadaspark, a Szegedi és a Nyíregyházi Vadaspark, a győri Xantus János Állatkert, a miskolci Állatkert és Kultúrpark és a Szarvason található Körösvölgyi Állatpark.

Pénteken kezdődik a Bakáts Feszt is

Koncertek, gyerekprogramok, kiállítás, irodalmi beszélgetések, filmvetítések, helytörténeti séták – ezeken mind részt vehetünk augusztus 30. és szeptember 1. között a Bakáts tér ingyenes fesztiválján. További részletek itt olvashatók ezzel kapcsolatban

Komolyzenei koncert lesz a Svábhegyen

Égbolt, hegy, zene címmel komolyzenei koncert lesz a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 30-án. Immár nyolcadik alkalommal csendülnek fel William Herschel csillagász és zeneszerző művei a Svábhegyi Csillagvizsgáló hatalmas ősfás parkjában. A programról részletesebben itt lehet olvasni.

Augusztus 30-án van az eltűntek világnapja is

Az Amnesty International nemzetközi emberjogi szervezet 2000-ben nyilvánította augusztus 30-át az eltűntek világnapjává. Az eltűntek listáján szerepelnek egyrészt azok a személyek, akiknek regisztrálták eltűnését, de annak semmilyen körülményét nem sikerült felderíteni, másrészt azok, akik bűncselekmény áldozataivá váltak, de holttestük nem került elő, harmadrészt azok, akiknek természeti katasztrófa vagy fegyveres konfliktus során veszett nyomuk.

Mentőnap: szombaton a Városligetbe lesz érdemes kilátogatni

Idén is megrendezi a mentőszolgálat a Városligeti Mentőnapot! Lesz újraélesztés és elsősegély-oktatás, gyermekmentők, kutyás mentők, tűzoltók, rendőrök stb. bemutatkozása, nagyszabású mentési bemutató, gyermekprogramok, színpadi fellépők és koncertek. A részletes program itt olvasható.

Nagyszabású divatbemutató is lesz a hétvégén

Augusztus 31. és szeptember 1. között hazai és régiós márkák vonultatják fel legújabb SS25 kollekcióit a Millenáris G épületében a Budapest Central European Fashion Weeken (BCEFW). A bemutatók mellett a Millenáris Nemzeti Táncszínházban megrendezett Fashion Hub színes programkínálata a divat- és kreatívipar trendjeit és szakmai kérdéseit bemutató előadásokkal, beszélgetésekkel, prezentációkkal és kiállítókkal várja a vendégeket. A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) szervezésében kiemelt figyelmet kap a környezettudatosság témaköre, egy tudatos gyakorlatokra ösztönző kategória és egy textilgyűjtésre felhívó akció jegyében.

Három helyen lehet vért adni Budapesten a hétvégén

Pénteken reggel 7 és este 7 között a Közép-magyarországi RVK Intézetben (1113 Budapest, Karolina út 19–21.), illetve dél és 17.30 között a Sugár Üzletközpont II. emeletén (1148 Budapest, Örs vezér tere 24.). Szombaton pedig 09.00–16.00 között lesz véradás az Újpesti Ifjúsági Házban (1042 Budapest, István út 17–19.).

Ingyenes koncert is lesz a Hősök terén

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes szabadtéri koncertre hívja a várost a Hősök terén augusztus 31-én este 7 órától. Ezzel kapcsolatban további részletek itt olvashatók.

Szombaton lesz 27 éve, hogy Diana hercegné elhunyt

Lady Diana walesi hercegné, Károly herceg első felesége autóbalesetben hunyt el máig vitatott körülmények között 1997. augusztus 31-én hunyt el Párizsban, barátjával, Dodi al-Fayedel együtt.

Lady Diana walesi hercegné augusztus 31-én hunyt el egy autóbalesetben Fotó: AFP

Vasárnap mozgásfesztivál lesz a Puskásnál

Szeptember 1-jén egész napos, a család minden tagjának élményt nyújtó fesztivált rendez a Magyar Szabadidő Szövetség. A Puskás Aréna Nyugati Park D szektornál megrendezésre kerülő Családi Mozgásfesztiválon száznál is több mozgásformát ismerhettek meg és próbálhattok ki. Az esemény részletei itt olvashatók.

39 éve találták meg a Titanicot

Az 1912-ben elsüllyedt hajót csak 1985. szeptember elsején találták meg francia és amerikai tudósok Robert Ballard vezetésével, Új-Fundlandnál.

Vasárnap lesz a II. világháború emléknapja

85 évvel ezelőtt, 1939. szeptember 1-jén Németország megtámadta Lengyelországot és ezzel kezdetét vette a „II. nagy háború”, amelyet az utókor II. világháborúként ismer. Világszerte ezen a napon emlékeznek meg a 6 évig tartó, Európát megviselő pusztító és embertelen időszakról.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás