Az egész világot megdöbbentette az egyetemi kutató: megette a bejelentést a földönkívüli életről

Ezt már egy új tanulmány is bizonyítja.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.23.
földönkívüliek űrlény Alien idegenek

Az idegenvadászok, akik éveken át keresték a kis zöld emberkéket, bizonyára kissé rosszul érzik magukat, miután megtudták, hogy az E. T. színe valójában lila.

földönkívüli, alien, ufo
Megdöbbentő, ami kiderült az idegen lényekről – Fotó: unsplash

Eddig sokan úgy gondolhatták, hogy a földönkívüliek valószínűleg a zöld klorofill pigment színével azonosak, amelyből oxigént állítanak elő, ami segít fenntartani az életet a Földön. Egy új tanulmány szerint azonban az idegenek a baktériumok lila színét örökölhetik, amelyek a Földön a legkorábbi életformák közé tartoztak.

Egy lila molekulát használtak a napfény energiává alakításához. A tudósok szerint ugyanilyen színű baktériumokat találhatnak olyan távoli bolygókon, amelyek a Napnál kisebbek, halvány vörös csillagok körül keringenek. A legtöbb teleszkóp jelenleg arra van kialakítva, hogy a zöld pigmenteket keresse, mint az élet jelét az űrben. Most a tudósok azt tervezik, hogy kiterjesztik ezt a lila szín keresésére is.

A lila baktériumok olyan változatos körülmények között képesek túlélni és boldogulni, hogy könnyen elképzelhető, hogy sok különböző van belőlük a világon. A lila lehet az új zöld

– mondta a Scientific American hírportálnak Lisa Kaltenegger, a New York-i Cornell Egyetem munkatársa.

Az ősrégi feltételezés, miszerint az idegenek kis zöld emberkék formájában jelennek meg, nem a fantázián alapult. Mivel a Föld az egyetlen olyan bolygó, amelyről az emberek tudnak, ahol létezik élet, a tudósok az idegenek utáni vadászatban ezt a bolygót használták útmutatóként.

A lila szervezetek kémiai összetételének katalógusának kidolgozásához a kutatók különböző helyekről, többek között sekély tóvizekből és mélytengeri hidrotermikus forrásokból gyűjtött kék-piros baktériumokat tenyésztettek. A virtuális lila baktériumok kimutatható bioszignatúrákat hoztak létre, amelyek a csillagászok számára új adathalmazt biztosítanak a következő generációs teleszkópok, például az Európai Rendkívül Nagy és a NASA 2040-ben indítandó Lakható Világ Obszervatóriuma számára – írja a Daily Star.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás