Hazaiból falatozott a család a strandon a büfé helyett, ennyit spórolt

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a családnak, ha egy napot úgy akarnak eltölteni a budapesti Csillaghegyi Strandfürdőben és Uszodában, hogy nem visznek magukkal ételt-italt, mert kilőttek a strandbüféárak. Persze nem csak itt, az összes fővárosi strandon.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.07.04.
Módosítva: 2024.07.04.
strand ár Csillaghegyi fürdő büfé

A tomboló hőségben nincs is jobb, mint strandolni egyet! Az viszont nagy dilemma: vigye az ember magával otthonról az enni-innivalót, vagy bízza magát a standbüfé kínálatára? István és családja a csillaghegyi strandot választotta, de arra már nem vállalkoztak, hogy a három gyerekkel a strand büféjében lakjanak jól. Inkább az anyuka csomagolt gondosan dobozokba, fóliákba elemózsiát.

Istvánék inkább otthonról hoztak ennivalót a strandra, mert így sok pénzt megspórolnak / Fotó: Papp Miksa

Több mint húszezer forintért ebédelhet meg egy család

A nyári szezonban sincs tömeg Csillaghegyen, sokan ezért szeretik ezt a strandot, meg a szép környezete miatt. A büfékínálat árai azonban sokkolók: a csirkés hamburger 3290 forintba kerül, a rántott csirkemellfilé adagja 2890 forint, köretként a hasábburgonya 1100 forint. Ásványvizet 390 forintért tud venni a szomjas strandoló. Ha ebből szeretne megebédelni egy öttagú család, több mint húszezer forintot otthagy egy étkezésre – és akkor még nem is söröztek a szülők. 

csillaghegyi-03-BS
Jó időben sincs tömeg a csillaghegyi strandon Fotó: Bánkúti Sándor

Nem csoda, hogy a büfét kevésbé vették igénybe a fürdőzők ottjártunkkor. Találkoztunk viszont egy öttagú családdal, akik a maguknak hozott reggelijüket fogyasztották éppen. A menüjük egyszerű volt: a gyerekeknek húsos szendvics, uborka, virsli, üdítő és csipsz volt az asztalon. Szerintük olyan magasak a büféárak a csillaghegyi strandon, hogy az ember kétszer meggondolja, ott vásároljon-e.  

Az első két alkalommal, amikor ide jöttünk tavaly nyáron, nem hoztunk magunkkal ételt. Sokan voltak a büfénél, de kiálltuk a sort és vásároltunk. Akkor a belépődíj árának majdnem a dupláját (a családi belépő 10 900 forint – a szerk.), nagyjából 20 ezer forintot fizettünk ötünkre egy étkezésért, pedig a legolcsóbb ételeket választottuk. Ez így is nagyon sok!

 – húzta alá István, aki az idei árak láttán végül meghúzta a határt a nejével. „Emelkedtek az árak. Egy háromdecis dinnyés limonádé 900 forint, horror!” – jegyezte meg István, ezért döntöttek a feleségével úgy, hogy otthonról hozzák az ételt a strandra.

Ha egy ötfős család akar enni a strandbüfében, luxusétteremhez hasonló áron kell fizessen érte /
Elég húzós éttermi árakat találtunk a büfében Fotó: Papp Miksa

„Nem fogunk a strandbüféből vásárolni”

„Saját limonádét, szendvicseket hoztunk a gyerekeknek, meg néhány csomag csipszet. Így 16 ezer forintot spóroltunk, mert a zsemle 70 forint volt darabja, az ásványvíz is 99 forint volt, a többi sem volt drágább összesen 5 ezer forintnál. Most, hogy emelkedtek az árak, nem fogunk a strandbüféből vásárolni, az már biztos!” – fogadkozott István.

A pár szerint nemcsak ők vannak ezzel így. 

Más is hasonlóan gondolkodik, azt tapasztaljuk. Amit például mi magunknak hoztunk, abból egyrészt olcsón jóllakunk, másrészt nem kell a tűző napon a gyerekekkel aszalódni a büfénél. Ez így jobban megéri

 – zárta szavait a férfi. Egy idős asszony hűtőtáskában hozta magával az aznapi menüjét. 

Szendvicset és üdítőt hoztam, de ahogy láttam, vannak azért még páran, akik hűtőtáskával érkeztek

 – jegyezte meg a strandoló asszony.

Megkérdeztük a büfést is, mi az oka, hogy a szokásos éttermi áraknál is magasabb áron dolgoznak, de azt mondta, a főnöke engedélye nélkül nem nyilatkozhat. Írásban feltettük kérdéseinket  a strandbüfé üzemeltetőjének is, tudni szerettük volna azt is, hány százalékkal emelte a tavalyihoz képest az árakat, amint válaszol, cikkünket frissítjük. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás