Fejfájással ment sürgősségire az anyuka, órák múlva holtan fordul le a székről

Az orvosok elismerték, hogy hiba volt megvárakoztatni az anyukát.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.07.27.
sürgősségi vérgyülem intenzív

A 39 éves Inga Rublite a késő esti órákba érkezett a kórházba, miután a segélyhívó azt tanácsolta neki, hirtelen fellépő fejfájása miatt. 

Gyertya gyász halál tragédia
Fotó: Pexels (illusztráció)

A nő több mint nyolc órát várakozott hiábavalóan a segítségre a sürgősségi osztályon, ami miatt eszméletlenül találtak rá kabátjába burkolózva. Az egyik vezető szakorvos elismerte, hogy elszalasztott lehetőség volt a nő időben való ellátása. 

Nem reagált, rohamot kapott és hányt. Miután rátaláltak, egy vezető orvos „azonnal ellátta”, kezelték a rohamait, és mesterséges kómába helyezték. A vizsgálatok kimutatták, hogy rosszul lélegzett, valamint gyors szívverése és magas vérnyomása volt.

A vizsgálat egy nagy hematómát – vérömlenyt – mutatott ki, és az idegsebészetet és az intenzív ellátást végző csapatokat hívták segítségül az anyuka életének megmentéséhez. 

Az idegsebész rezidens megállapította, hogy Rublite asszonynak „jelentős, gyógyíthatatlan agykárosodása” volt, amelyet sebészeti beavatkozással nem lehetett volna helyrehozni. Intenzív osztályra szállították, a családjának és barátainak elmondták, hogy „katasztrofális vérzést szenvedett a fejében, ami jelentős nyomáshoz vezetett, és minden erőfeszítésük ellenére sem várható, hogy túléli. A családot lesújtotta a hír, és végül nem sokkal utána Inga Rublite meg is halt.

Halálának okaként spontán subarachnoidalis vérzést adtak meg, amely egy megrepedt középső agyi artériaaneurizma következménye volt. Ebben az esetben nem került sor boncolási vizsgálatra, mivel „nem volt kétséges” a halál oka.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás